Mettende Proteinrundtstykker
Saftige, mettende, sunne og gode rundstykker med høyt proteininnhold! Perfekt til tur, eller i matboksen på jobb, passer for hele familien.
Ingredienser
- 400g cottage cheese (en boks)
- 3 egg
- 1 ss chiafrø
- 300g havregryn, bruk gjerne store havregryn
- 2 ts bakepulver
- 1 klype salt
- Topp med valgfrie frø, jeg har brukt sorte sesamfrø, det er også mulig å tilsette f.eks. gresskarkjerner i deigen for ekstra smak!
Fremgangsmåte
- Kjør cottage cheese og egg til en glatt masse med stavmikser. Tilsett deretter bakepulver og de andre ingrediensene og miks til en jevn masse med stavmikseren. Den skal være ganske klissete, men ikke rennende og du trenger ikke få en glatt masse, det er fint om det er igjen noen hele havregryn.
- Våt hendene og rull baller, bruk hansker, da blir det lettere å rulle uten at det fester seg på hendene.
- Stekes på varmluft 200grader i ca. 18-20 min, alt etter hvor store de er. Snu de og bank på dem for å høre at de er stekt, du skal høre en hul lyd. Legg de i tett pose i kjøleskapet og varm de litt i ovnen før du skal spise de (eller i brødrister), da holder de i flere dager! Disse kan også fryses ned og varmes i ovnen når du skal spise dem.
Denne oppskriften gir 10stk.
Næringsinnhold per rundstykke: Ca 180 kcal.
Tips & Råd:
Disse rundstykkene er helt geniale å fryse ned! De holder seg best i kjøleskap, og når du synes de begynner å bli litt tørre kan du bare riste dem i en brødrister.