Brokkolisalat
En kremet salat med brokkoli, valnøtter og bacon. Passer som hovedrett, men også som tilbehør til koldtbordet og grillmaten!
Ingredienser
- ¾ Brokkoli
- 1 Rødløk
- 50g Bacon
- 30g Valnøtter
- 1ss Solsikkekjerner til topping
- 70g Lett majones
- 1ss Hvitvinseddik
- 1ss Honning eller lønnesirup
- Salt
- Pepper
Fremgangsmåte
- Kutt opp bacon i små terninger og stek, legg så til side
- Lag dressingen ved å blande lettmajones, eddik og honning, smak til med salt og pepper
- Del brokkolien i små buketter, bruk gjerne også stilken, og finhakk rødløken
- Grovhakk valnøttene
- Varm en stekepanne og rist solsikkefrøene til de får en lett gyllen farge
- Bland sammen dressing, grønnsaker og bacon, og strø over solsikkefrøene
- La salaten stå ett par timer i kjøleskap før du spiser den, da har smakene satt seg
Beregnet til ca. 2 pers, store porsjoner. Kan fint brukes som tilbehør av 3-4 pers.
Næringsinnhold per porsjon (når beregnet til 2 stk): Ca 400kcal.
Tips & Råd:
Brokkolisalat er en supergod salat å spise alene, men den egner seg også veldig godt som tilbehør, både til grillmat og koldtbord eller tapas!