Brokkolisalat

Brokkolisalat

En kremet salat med brokkoli, valnøtter og bacon. Passer som hovedrett, men også som tilbehør til koldtbordet og grillmaten!

Ingredienser

  • ¾ Brokkoli
  • 1 Rødløk
  • 50g Bacon
  • 30g Valnøtter
  • 1ss Solsikkekjerner til topping
  • 70g Lett majones
  • 1ss Hvitvinseddik
  • 1ss Honning eller lønnesirup
  • Salt
  • Pepper

Fremgangsmåte

  1. Kutt opp bacon i små terninger og stek, legg så til side
  2. Lag dressingen ved å blande lettmajones, eddik og honning, smak til med salt og pepper
  3. Del brokkolien i små buketter, bruk gjerne også stilken, og finhakk rødløken
  4. Grovhakk valnøttene
  5. Varm en stekepanne og rist solsikkefrøene til de får en lett gyllen farge
  6. Bland sammen dressing, grønnsaker og bacon, og strø over solsikkefrøene
  7. La salaten stå ett par timer i kjøleskap før du spiser den, da har smakene satt seg
Beregnet til ca. 2 pers, store porsjoner. Kan fint brukes som tilbehør av 3-4 pers.
Næringsinnhold per porsjon (når beregnet til 2 stk): Ca 400kcal.

Tips & Råd:

Brokkolisalat er en supergod salat å spise alene, men den egner seg også veldig godt som tilbehør, både til grillmat og koldtbord eller tapas! 

Se også disse oppskriftene: