Fiskeburger

Fiskeburger

Sliter du med å få i deg nok fisk? Da er dette oppskriften for deg, en skikkelig god, sunn og mettende fiskeburger!

Ingredienser

  • 600g hvit fisk
  • 2ss potetmel
  • Salt og pepper
  • Annet krydder (løkpulver, hvitløkspulver, paprikapulver, spisskummin etc.)
  • Evt. ferske urter; persille

Tilbehør:

  • Brødskiver (grove)
  • Salat, tomat, agurk, rødløk
  • Dressing, ketchup

Fremgangsmåte

  1. Del opp fisken i mindre biter, og ha den i en bolle.
  2. Vend inn potetmel og krydder.
  3. Kjør med stavmikser til du har en glatt og litt seig masse (tilsett evt. litt melk dersom du bruker fersk fisk. Bruker du frossen fisk er denne stort sett fuktig nok i seg selv).
  4. Ha litt kaldt vann på hendene og form massen til 8 burgere.
  5. Ha litt smør i en panne og stek burgerne på middels til høy varme i 2-3 minutter (til de er gyllene) på hver side.   
  6. Legg to skiver brød på en tallerken, ha på tilbehøret og en fiskeburger per skive.
Næringsinnhold per porsjon (uten dressing/ketchup): Fiskeburger (uten melk) per stk. 70 kcal, Brødskive, per stk. ca. 80 kcal

Tips & Råd:

Ønsker du å spare kalorier? Dropp brødskivene og spis burgere med en salat ved siden av. Disse holder seg fint ett par dager i kjøleskap og kan brukes kalde til lunsj også!