Fiskesuppe
Sliter du med å få i deg fisk? Kanskje det kan være lettere med en fiskesuppe? Her får du både i deg mager hvit fisk, og fet laks!
Ingredienser
- 1 løk, i terninger
- 2stk. gulrot, i tynne halvmåner
- 1stk. fennikel, i strimler
- 200g pastinakk, i tynne halvmåner
- 1stk. liten purre, i tynne halvmåner
- 1stk. rød paprika, i terninger
- 400g hvit fisk, i biter
- 200g laks, i biter
- 1L fiskekraft/buljong
- 3dl lett matfløte
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- Finn frem en stor gryte og fres løken i litt vann, til den blir blank og myk.
- Tilsett resten av grønnsakene og la det surre noen minutter.
- Slå over fiskekraften/buljongen og la det småkoke til grønnsakene er nesten møre.
- Tilsett fløten og smak til med salt og pepper. Gi det hele et oppkok, og skru ned varmen slik at det ikke lenger koker.
- Tilsett fiskebitene og la de trekke til fisk og grønnsakene er ferdige (ca. 3-5 min.).
Næringsinnhold per porsjon: Ca. 350 kcal.
Tips & Råd:
Ha gjerne i friske, hakkede urter samtidig som fisken. Suppen smaker også godt med litt sitronsaft og/eller et dryss sitronpepper.Server gjerne med godt brød til.