Fiskesuppe

Fiskesuppe

Sliter du med å få i deg fisk? Kanskje det kan være lettere med en fiskesuppe? Her får du både i deg mager hvit fisk, og fet laks!

Ingredienser

  • 1 løk, i terninger
  • 2stk. gulrot, i tynne halvmåner
  • 1stk. fennikel, i strimler
  • 200g pastinakk, i tynne halvmåner
  • 1stk. liten purre, i tynne halvmåner
  • 1stk. rød paprika, i terninger
  • 400g hvit fisk, i biter
  • 200g laks, i biter
  • 1L fiskekraft/buljong
  • 3dl lett matfløte
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Finn frem en stor gryte og fres løken i litt vann, til den blir blank og myk.
  2. Tilsett resten av grønnsakene og la det surre noen minutter.
  3. Slå over fiskekraften/buljongen og la det småkoke til grønnsakene er nesten møre.
  4. Tilsett fløten og smak til med salt og pepper. Gi det hele et oppkok, og skru ned varmen slik at det ikke lenger koker.
  5. Tilsett fiskebitene og la de trekke til fisk og grønnsakene er ferdige (ca. 3-5 min.).
 Næringsinnhold per porsjon: Ca. 350 kcal.

Tips & Råd:

Ha gjerne i friske, hakkede urter samtidig som fisken. Suppen smaker også godt med litt sitronsaft og/eller et dryss sitronpepper.Server gjerne med godt brød til.