Gresk inspirert kylling
Gresk inspirert kylling er en kjapp middag som smaker og metter godt. Med ovnsbakte poteter, tzatziki og salat har du et komplett måltid!
Ingredienser
- 300g potet
- 300g kyllingfilet
- 100g yoghurt naturell eller mager kesam
- 1ss olivenolje
- 1/2 sitron
- 1 hvitløksfedd
- 1 agurk
- 1 tomat
- 1/2 rødløk
- En neve ruccola
- En håndfull oliven
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 220°C
- Kutt opp potetene i båter og dryss over litt olivenolje, salt og pepper før du steker dem i ca. 20-30 minutter, til de er gyldene
- Rasp halvparten av agurken i tynne strimler, pakk inn i et kjøkkenhåndkle eller et tørkepapir og klem ut vannet.
- Bland yoghurt, presset hvitløk, sitronsaft, salt, pepper og agurken i en skål. Tilpass mengden sitron etter egen smak, la stå og sette seg frem til servering.
- Kutt opp agurk og tomat i middels store biter, skjær rødløk i skiver og bland med ruccola og oliven
- Del kyllingfiletene i to på langs, og krydre med salt, pepper, paprikakrydder og litt sitronsaft
- Bruk litt olje i stekepannen og stek kyllingfiletene til de er helt gjennomstekt
- Server!
Næringsinnhold per porsjon: Ca 450 kcal
Tips & Råd:
Denne retten kan du variere tilbehøret på, det går også an å bruke f.eks. pitabrød, ris eller quinoa fremfor potet. Tzatzikien kan også gjøres mer næringsrik ved å bruke mager kesam fremfor yoghurt naturell.