Gresk inspirert kylling

Gresk inspirert kylling

Gresk inspirert kylling er en kjapp middag som smaker og metter godt. Med ovnsbakte poteter, tzatziki og salat har du et komplett måltid!

Ingredienser

  • 300g potet
  • 300g kyllingfilet
  • 100g yoghurt naturell eller mager kesam
  • 1ss olivenolje
  • 1/2 sitron
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 agurk
  • 1 tomat 
  • 1/2 rødløk
  • En neve ruccola
  • En håndfull oliven
  • Salt og pepper 

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 220°C 
  2. Kutt opp potetene i båter og dryss over litt olivenolje, salt og pepper før du steker dem i ca. 20-30 minutter, til de er gyldene
  3. Rasp halvparten av agurken i tynne strimler, pakk inn i et kjøkkenhåndkle eller et tørkepapir og klem ut vannet.
  4. Bland yoghurt, presset hvitløk, sitronsaft, salt, pepper og agurken i en skål. Tilpass mengden sitron etter egen smak, la stå og sette seg frem til servering. 
  5. Kutt opp agurk og tomat i middels store biter, skjær rødløk i skiver og bland med ruccola og oliven
  6. Del kyllingfiletene i to på langs, og krydre med salt, pepper, paprikakrydder og litt sitronsaft
  7. Bruk litt olje i stekepannen og stek kyllingfiletene til de er helt gjennomstekt
  8. Server! 

Næringsinnhold per porsjon: Ca 450 kcal

Tips & Råd:

Denne retten kan du variere tilbehøret på, det går også an å bruke f.eks. pitabrød, ris eller quinoa fremfor potet. Tzatzikien kan også gjøres mer næringsrik ved å bruke mager kesam fremfor yoghurt naturell.