Greskinspirert Kyllingsalat

Greskinspirert Kyllingsalat

Hvis du er glad i en frisk salat med mye smak, er dette den perfekte salat for deg! En greskinspirert kyllingsalat med tzatziki og fetaost!

Ingredienser

  • 600g kyllingfilet, i strimler
  • ¼ isbergsalat, finsnittet
  • 1stk. rød paprika, strimlet
  • 1stk. agurk, deles først i 4, deretter i 1 cm tykke skiver (½ halvmåne)
  • 1stk. rødløk, i halvmåner
  • 500g cherrytomater, delt i to
  • 100g oliven, delt i to
  • 100g fetaost, smuldret
  • Sitronsaft

Tzatziki:

  • 200g gresk yoghurt 2%
  • ½ agurk, raspet
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • Sitronsaft
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Ha den raspede agurken i en sil, dryss over litt salt, og la den renne av seg.
  2. Bland sammen gresk yoghurt og hvitløk. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Sett i kjøleskap.
  3. Stek kyllingen i litt olje, til de er gjennomstekt og har en gyllen overflate. Krydre den med litt salt og pepper, og sett til side.
  4. Bland sammen alle grønnsakene og fetaosten. Drypp over litt sitron, og gjerne litt nykvernet pepper.
  5. Klem resterende vann ut av agurken (enten med hendene eller i et kjøkkenhåndkle), og ha den yoghurtblandingen. Bland godt sammen.
  6. Anrett salat på tallerkenen topp med kylling og tzatziki.
Næringsinnhold per porsjon (med tzatziki): Ca. 350 kcal.

Tips & Råd:

For mer smak, krydre kyllingen med ekstra krydder etter at den er stekt. F.eks. kebabkrydder, spisskummen, chilikrydder el. Retten kan også serveres i pitabrød eller tacolompe. Husk bare på at begge disse ligger på ca. 200 kcal per stk.