Greskinspirert Kyllingsalat
Hvis du er glad i en frisk salat med mye smak, er dette den perfekte salat for deg! En greskinspirert kyllingsalat med tzatziki og fetaost!
Ingredienser
- 600g kyllingfilet, i strimler
- ¼ isbergsalat, finsnittet
- 1stk. rød paprika, strimlet
- 1stk. agurk, deles først i 4, deretter i 1 cm tykke skiver (½ halvmåne)
- 1stk. rødløk, i halvmåner
- 500g cherrytomater, delt i to
- 100g oliven, delt i to
- 100g fetaost, smuldret
- Sitronsaft
Tzatziki:
- 200g gresk yoghurt 2%
- ½ agurk, raspet
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- Sitronsaft
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- Ha den raspede agurken i en sil, dryss over litt salt, og la den renne av seg.
- Bland sammen gresk yoghurt og hvitløk. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Sett i kjøleskap.
- Stek kyllingen i litt olje, til de er gjennomstekt og har en gyllen overflate. Krydre den med litt salt og pepper, og sett til side.
- Bland sammen alle grønnsakene og fetaosten. Drypp over litt sitron, og gjerne litt nykvernet pepper.
- Klem resterende vann ut av agurken (enten med hendene eller i et kjøkkenhåndkle), og ha den yoghurtblandingen. Bland godt sammen.
- Anrett salat på tallerkenen topp med kylling og tzatziki.
Næringsinnhold per porsjon (med tzatziki): Ca. 350 kcal.
Tips & Råd:
For mer smak, krydre kyllingen med ekstra krydder etter at den er stekt. F.eks. kebabkrydder, spisskummen, chilikrydder el. Retten kan også serveres i pitabrød eller tacolompe. Husk bare på at begge disse ligger på ca. 200 kcal per stk.