Greskinspirert torskegryte

Greskinspirert torskegryte

Denne gryta er varmende på en kjølig dag, proppfull av gode næringsstoffer, samtidig som er den lav på kalorier! Passer for hele familien.

Ingredienser

  • 1 squash, i 1 cm tykke halvmåner
  • 1 aubergine, i 1 cm tykke halvmåner
  • 1 rød paprika, i biter
  • 1 grønn paprika, i biter
  • 1 rødløk, i halvmåner
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • ½ - 1stk. chili, finhakket
  • 1-2ss tomatpure
  • 1 boks hakkede tomater (400 g)
  • 1 boks hakkede tomater med basilikum
  • 1-2ss hvitvinseddik
  • Krydder etter ønske (f.eks. pizzakrydder, spisskummen, røkt paprika, kanel, kardemomme)
  • Salt og pepper
  • 600g torsk (eller annen hvit fisk), i store biter
  • 100g oliven, delt i to
  • 100g fetaost
  • Evt. friske krydderurter (basilikum, persille)

Fremgangsmåte

  1. Finn frem en stor gryte og fres løken, til den blir blank og myk.
  2. Tilsett hvitløk, chili og tomatpure, og la det surre et par minutter.
  3. Ha i resten av grønnsakene (unntatt oliven), og la surre i ytterligere 5 minutter.
  4. Tøm over hakkede tomater og hvitvinseddik, og bland godt. La retten putre under lokk i min. 30 min, men gjerne opp mot 1 – 1 ½ time. Rør om av og til.
  5. Smak til gryten med ønsket krydder, salt og pepper.
  6. Ha i fisken og la den trekke i 5-10 minutter (avhengig av størrelse på bitene), til den begynner å flake seg. Mot slutten av trekketiden tilsetter du oliven.
  7. Smuldre over fetaost, og dryss evt. over litt friske krydderurter.
Næringsinnhold per porsjon: Ca. 350kcal.

Tips & Råd:

Server gjerne med godt og grovt brød til.