Greskinspirert torskegryte
Denne gryta er varmende på en kjølig dag, proppfull av gode næringsstoffer, samtidig som er den lav på kalorier! Passer for hele familien.
Ingredienser
- 1 squash, i 1 cm tykke halvmåner
- 1 aubergine, i 1 cm tykke halvmåner
- 1 rød paprika, i biter
- 1 grønn paprika, i biter
- 1 rødløk, i halvmåner
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- ½ - 1stk. chili, finhakket
- 1-2ss tomatpure
- 1 boks hakkede tomater (400 g)
- 1 boks hakkede tomater med basilikum
- 1-2ss hvitvinseddik
- Krydder etter ønske (f.eks. pizzakrydder, spisskummen, røkt paprika, kanel, kardemomme)
- Salt og pepper
- 600g torsk (eller annen hvit fisk), i store biter
- 100g oliven, delt i to
- 100g fetaost
- Evt. friske krydderurter (basilikum, persille)
Fremgangsmåte
- Finn frem en stor gryte og fres løken, til den blir blank og myk.
- Tilsett hvitløk, chili og tomatpure, og la det surre et par minutter.
- Ha i resten av grønnsakene (unntatt oliven), og la surre i ytterligere 5 minutter.
- Tøm over hakkede tomater og hvitvinseddik, og bland godt. La retten putre under lokk i min. 30 min, men gjerne opp mot 1 – 1 ½ time. Rør om av og til.
- Smak til gryten med ønsket krydder, salt og pepper.
- Ha i fisken og la den trekke i 5-10 minutter (avhengig av størrelse på bitene), til den begynner å flake seg. Mot slutten av trekketiden tilsetter du oliven.
- Smuldre over fetaost, og dryss evt. over litt friske krydderurter.
Næringsinnhold per porsjon: Ca. 350kcal.
Tips & Råd:
Server gjerne med godt og grovt brød til.