Kalorivennlig proteinpizza
Pizza proppfull av proteiner. En enkel oppskrift med god og sunn topping gjør at denne pizzaen kan stå på menyen hver uke.
Ingredienser
Bunn:
- 6 eggehviter
- 1 ss maizena
- Pizzakrydder
- Salt og pepper
Topping:
- 200 g Mutti pizzasaus
- 100 g hamburgerrygg, strimlet
- 200 g lettost 16%
- 1 rødløk, i båter
- 1 paprika, strimlet
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 225 grader.
- Pisk eggehvitene helt stive. Visp deretter inn maizena.
- Kle et stekebrett med bakepapir og bre eggehvitene utover med en slikkepott. Krydre bunnen godt med pizzakrydder, salt og pepper.
- Forstek bunnen i 20 minutter.
- Ta bunnen ut av ovnen, og legg over et nytt bakepapir. Snu bunnen, slik at kryddersiden peker ned, og riv forsiktig av det gamle bakepapiret.
- Ha pizzasaus utover bunnen, og strø utover resten av toppingen.
- Ha pizzaen tilbake i ovnen og stek videre i ca. 10 minutter.
Næringsinnhold per porsjon: Ca. 450 kcal.
Tips & Råd:
Toppingen kan varieres etter ønske, men husk at næringsinnholdet da vil kunne avvike fra det som er oppgitt. Server gjerne pizzaen med en enkel salat til.