Kalorivennlig proteinpizza

Kalorivennlig proteinpizza

Pizza proppfull av proteiner. En enkel oppskrift med god og sunn topping gjør at denne pizzaen kan stå på menyen hver uke.

Ingredienser

Bunn:
  • 6 eggehviter
  • 1 ss maizena
  • Pizzakrydder
  • Salt og pepper
Topping:
  • 200 g Mutti pizzasaus
  • 100 g hamburgerrygg, strimlet
  • 200 g lettost 16%
  • 1 rødløk, i båter
  • 1 paprika, strimlet

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 225 grader.
  2. Pisk eggehvitene helt stive. Visp deretter inn maizena.
  3. Kle et stekebrett med bakepapir og bre eggehvitene utover med en slikkepott. Krydre bunnen godt med pizzakrydder, salt og pepper.
  4. Forstek bunnen i 20 minutter.
  5. Ta bunnen ut av ovnen, og legg over et nytt bakepapir. Snu bunnen, slik at kryddersiden peker ned, og riv forsiktig av det gamle bakepapiret.
  6. Ha pizzasaus utover bunnen, og strø utover resten av toppingen.
  7. Ha pizzaen tilbake i ovnen og stek videre i ca. 10 minutter.
 Næringsinnhold per porsjon: Ca. 450 kcal.

Tips & Råd:

Toppingen kan varieres etter ønske, men husk at næringsinnholdet da vil kunne avvike fra det som er oppgitt. Server gjerne pizzaen med en enkel salat til.

Se også disse oppskriftene: