Kremet pølsegryte

Kremet pølsegryte

En varmende rett perfekt til kjøligere dager. Denne gryten lager seg praktisk talt selv, og noe særlig oppvask blir det heller ikke.

Ingredienser

  • 4 stk. Go’ & Mager wienerpølse i skiver
  • 1 løk, finhakket
  • 1 rød paprika i biter
  • 1 gul paprika, i biter
  • 1 squash, i biter
  • 2 gulrøtter, i tynne halvmåner
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 ss tomatpure
  • 2 ss sukkerfri ketchup
  • 1 dl lett creme fraiche
  • 1 ss paprikapulver
  • ½ ts chilipulver
  • ½ ts spisskummen
  • ½ ts hvitløkspulver
  • Salt og pepper
Tilbehør:
  • Ris eller brød
  • Parmesan

Fremgangsmåte

  1. Del opp pølser og grønnsaker, slik at du har alt klart.
  2. Finn frem en stor gryte og fres løken i litt vann.
  3. Tilsett resterende grønnsaker, hakkede tomater, tomatpure, ketchup og krydder. La det putre på middels varme til grønnsakene er møre.
  4. Ha i creme fraiche og gi retten et oppkok.
  5. Tilsett pølseskivene og la de bli gjennomvarme.
  6. Smak til med salt og pepper, og server.

Næringsinnhold:
-          Pølsegryte per porsjon – 250 kcal
-          Ris (100g tørrvare) – ca. 350 kcal
-          Blomkål-ris av ½ blomkål (200 g) – ca. 50 kcal
-          Brød – ca. 80 kcal per skive (35 g)
-          15 g parmesan – ca. 60 kcal

Tips & Råd:

Ønsker du å spare kalorier? Bytt ut hele eller halve mengden ris med blomkål-ris. Dette lager du enkelt ved å rive ½ blomkål på et råkostjern, eller du kan kjøpe ferdig revet. Stek blomkålen til den har ønsket konsistens. Dropp smør på brødskiven. Må du ha smør, så velg lett plantemargarin. Denne inneholder ca. 55 kcal per ss (15 g). Smør inneholder det dobbelte.

Se også disse oppskriftene: