Kylling tikka masala med raita og ris
En smakfull tikka masala som er overraskende rask og enkel å tilberede. En smaksbombe av en middag, med kylling i en krydret, tykk tomatsaus
Ingredienser
Tikka masala
- 500 g kyllingfilet, strimlet
- 1 paprika, i terninger
- 1 rødløk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- ½ rød chili, finhakket
- 1 ss tomatpure
- 1-2 ss revet ingefær
- 1 ss garam masala
- ½ ts gurkemeie
- ½ ts malt koriander
- salt og pepper
- 1 boks hakkede tomater
- 2 dl yoghurt naturell
Raita
- 3 dl yoghurt naturell
- ½ agurk, i små terninger
- 1 tomat, i små terninger
- ¼ rødløk i små terninger
- ¼ - ½ ts spisskummen
- Salt og pepper
Tilbehør
- Ris
- Salat/ Grønnsaker
Fremgangsmåte
Start med raitaen:
- Bland sammen alle ingrediensene. Smak til med salt og pepper.
- Sett kjøling mens du gjør klar resten av måltidet.
Tikka masala:
- Del opp kylling og grønnsaker slik at du har alt klart.
- Stek kyllingen og sett til side.
- Finn frem en bredbunnet kjele eller en dyp stekepanne. Fres løk og paprika, og tilsett hvitløk, chili, ingefær og tomatpure. La dette surre litt før du tilsetter krydderne.
- Ha i hakkede tomater og la det putre i 5-10 minutter.
- Tilsett yoghurt og kylling. Bland godt sammen, og smak til med salt og pepper.
- Server retten med raita, ris og en enkel salat.
Næringsinnhold per porsjon:
- Tikka masala – ca. 200 kcal
- Raita – ca. 80 kcal
- Ris (100g tørrvare) – ca. 350 kcal
- Blomkål-ris av ½ blomkål (200 g) – ca. 50 kcal
Tips & Råd:
Ønsker du å spare kalorier? Bytt ut hele eller halve mengden ris med blomkål-ris. Dette lager du enkelt ved å rive ½ blomkål på et råkostjern, eller du kan kjøpe ferdig revet. Stek blomkålen til den har ønsket konsistens. Spar også kalorier ved å bruke teflonpanne. Kjøttet kan stekes i minimalt med olje/smør, mens grønnsakene kan evt. stekes i litt vann.