Kylling tikka masala med raita og ris

Kylling tikka masala med raita og ris

En smakfull tikka masala som er overraskende rask og enkel å tilberede. En smaksbombe av en middag, med kylling i en krydret, tykk tomatsaus

Ingredienser

Tikka masala
  • 500 g kyllingfilet, strimlet
  • 1 paprika, i terninger
  • 1 rødløk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • ½ rød chili, finhakket
  • 1 ss tomatpure
  • 1-2 ss revet ingefær
  • 1 ss garam masala
  • ½ ts gurkemeie
  • ½ ts malt koriander
  • salt og pepper
  • 1 boks hakkede tomater
  • 2 dl yoghurt naturell 
Raita
  • 3 dl yoghurt naturell
  • ½ agurk, i små terninger
  • 1 tomat, i små terninger
  • ¼ rødløk i små terninger
  • ¼ - ½ ts spisskummen
  • Salt og pepper 
Tilbehør
  • Ris
  • Salat/ Grønnsaker

Fremgangsmåte

Start med raitaen:
  1. Bland sammen alle ingrediensene. Smak til med salt og pepper.
  2. Sett kjøling mens du gjør klar resten av måltidet.
Tikka masala:
  1. Del opp kylling og grønnsaker slik at du har alt klart.
  2. Stek kyllingen og sett til side.
  3. Finn frem en bredbunnet kjele eller en dyp stekepanne. Fres løk og paprika, og tilsett hvitløk, chili, ingefær og tomatpure. La dette surre litt før du tilsetter krydderne.
  4. Ha i hakkede tomater og la det putre i 5-10 minutter.
  5. Tilsett yoghurt og kylling. Bland godt sammen, og smak til med salt og pepper.
  6. Server retten med raita, ris og en enkel salat. 
Næringsinnhold per porsjon:
  • Tikka masala – ca. 200 kcal
  • Raita – ca. 80 kcal
  • Ris (100g tørrvare) – ca. 350 kcal
  • Blomkål-ris av ½ blomkål (200 g) – ca. 50 kcal 

Tips & Råd:

Ønsker du å spare kalorier? Bytt ut hele eller halve mengden ris med blomkål-ris. Dette lager du enkelt ved å rive ½ blomkål på et råkostjern, eller du kan kjøpe ferdig revet. Stek blomkålen til den har ønsket konsistens. Spar også kalorier ved å bruke teflonpanne. Kjøttet kan stekes i minimalt med olje/smør, mens grønnsakene kan evt. stekes i litt vann. 

Se også disse oppskriftene: