Laks med ovnsbakte rotgrønnsaker

Laks med ovnsbakte rotgrønnsaker

En klassisk middag med ovnsbakte rotgrønnsaker og laks, og en kremet dillsaus for å toppe det hele med ekstra smak!

Ingredienser

  • 500g laksefilet
  • 800g rotgrønnsaker (sellerirot, kålrot, pastinakk, gulrot el.), i biter
  • 400g poteter, i biter
  • 2dl fiskebuljong
  • 1,5dl lett Creme fraiche
  • 1ts sitronsaft
  • 1-2ts tørket dill
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Ha grønnsaker og poteter i en stor lanpanne sammen med en god skvett vann, salt og pepper.
  2. Bland godt sammen og stek midt i ovnen, på 200 grader, i ca. 35-45 min, eller til grønnsakene er møre. Steketiden kommer an på størrelsen på grønnsakene. Rør litt i grønnsakene underveis. Virker de tørre, kan du tilsette litt mer vann.
  3. Kok opp fiskebuljong, sitronsaft og dill. Tilsett creme fraiche, og hold sausen varm (den skal ikke koke) frem til servering. Smak til med pepper og evt. litt salt.
  4. Tørk av fisken med litt kjøkkenpapir, og krydre den med salt og pepper. Drypp gjerne på noen dråper sitron også.
    Når det er ca. 10 min. igjen av steketiden til grønnsakene, legger du fisken oppå disse. Stek videre til fisken og grønnsakene er ferdige.
Næringsinnhold per porsjon: Ca. 500 kcal.

Tips & Råd:

Ønsker du å knipe litt på kaloriene, så kan du bytte ut laksen med annen type fisk. 125g (1 porsjon) laks gir 275kcal. 125g ørret gir 207kcal. 125g torsk gir 100kcal.