Pho med kylling
Varmende vietnamesisk nuddelsuppe på kraft, med gode smaker og tynne skiver med kylling. Kraften setter den gode smaken!
Ingredienser
Til basen:
- 2 hvitløksfedd
- 2 cm ingefær
- 1 chili
- 1 kanelstang
- 1 sitrongress
- En liten klype muskatnøtt
- Kraft, fra kjøtt eller grønnsaker, her kan du velge om du bruker fond, buljong eller ferdig kraft. Det skal totalt utgjøre 1.5L væske. Tilsett også litt fiskesaus for ekstra smak, og salt og pepper etter ønske.
Topping:
- 100g risnudler
- 200g kyllingfilet, i tynne skiver
- Bønnespirer etter ønske
- Lime og litt chili
- Bruk også gjerne litt sopp (shiitake eller aromasopp), koriander og vårløk!
Fremgangsmåte
- Start med å koke opp kraften og tilsett alle ingrediensene til denne.
- Kok deretter risnudlene, som anvist på pakken.
- Kutt kylling i tynne skiver, og forbered resten av grønnsakene, både de som skal i suppen og det som skal brukes til topping.
- Stek kyllingen kjapt over høy varme, de trenger ikke nødvendigvis å være helt gjennomstekt, men nesten.
- Sil suppen og hell deretter over toppingen.
Næringsinnhold per porsjon: Ca 500 kcal
Tips & Råd:
Pho kan lages med en rekke ulike ingredienser, her er det kun fantasien som setter stopper! Du kan også variere med svinekjøtt, tofu, kylling og biff, da kan du også variere på kraften du bruker, og du vil ha 3 ulike oppskrifter på god, varmende Pho!