Rask pølselapskaus

Rask pølselapskaus

Pølselapskaus er en forenklet versjon av den tradisjonelle lapskausen som passer godt i en hektisk hverdag. Nytes av hele familien.

Ingredienser

  • 2 poser (1600 g) frossen lapskausblanding
  • 4 stk. Go’ & Mager wienerpølse, i skiver
  • 2 terninger grønnsaksbuljong
  • ½ pose potetmospulver
  • Krydder etter ønske (løk-/hvitløkpulver, timian, pizzakrydder, salt, pepper etc.)

Fremgangsmåte

  1. Finn frem en stor kjele og kok opp 8 dl vann, sammen med buljongterningene.
  2. Tilsett grønnsakene og la de koke i 10-15 min. Imens skjærer du opp pølsene.
  3. Spe med potetmospulver til ønsket konsistens.
  4. Tilsett pølsene og la de bli gjennomvarme.
  5. Smak til med krydder og server.
Næringsinnhold per porsjon: Ca. 400 kcal.

Tips & Råd:

Har du god tid, så kan grønnsakene putre lenge. Gjerne 1-3 timer på svak varme. Grønnsakene vil da bli såpass møre at de kan moses litt for å oppnå en tykkere konsistens. Potetmospulveret kan da droppes, og du sparer ca. 180 kcal. Server retten med litt rørte tyttebær og/eller flatbrød. Husk i så fall at næringsinnholdet vil avvike fra det som er oppgitt.

Se også disse oppskriftene: