Rask pølselapskaus
Pølselapskaus er en forenklet versjon av den tradisjonelle lapskausen som passer godt i en hektisk hverdag. Nytes av hele familien.
Ingredienser
- 2 poser (1600 g) frossen lapskausblanding
- 4 stk. Go’ & Mager wienerpølse, i skiver
- 2 terninger grønnsaksbuljong
- ½ pose potetmospulver
- Krydder etter ønske (løk-/hvitløkpulver, timian, pizzakrydder, salt, pepper etc.)
Fremgangsmåte
- Finn frem en stor kjele og kok opp 8 dl vann, sammen med buljongterningene.
- Tilsett grønnsakene og la de koke i 10-15 min. Imens skjærer du opp pølsene.
- Spe med potetmospulver til ønsket konsistens.
- Tilsett pølsene og la de bli gjennomvarme.
- Smak til med krydder og server.
Næringsinnhold per porsjon: Ca. 400 kcal.
Tips & Råd:
Har du god tid, så kan grønnsakene putre lenge. Gjerne 1-3 timer på svak varme. Grønnsakene vil da bli såpass møre at de kan moses litt for å oppnå en tykkere konsistens. Potetmospulveret kan da droppes, og du sparer ca. 180 kcal. Server retten med litt rørte tyttebær og/eller flatbrød. Husk i så fall at næringsinnholdet vil avvike fra det som er oppgitt.