Søtpotetnachos

Søtpotetnachos

Denne tacoen er litt sunnere enn den vanlige fredagstacoen, den smaker like godt, samtidig som den er næringsrik og sunn. Passer for hele familien!

Ingredienser

  • 500g søtpotet
  • 400g karbonadedeig
  • 1 pose tacokrydder
  • 1stk. gul løk, i terninger
  • ½stk. rødløk, i skiver
  • 1 rød paprika, i strimler
  • 1stk. grønn paprika, i strimler
  • 1 liten boks mais
  • 100g lettost

Fremgangsmåte

  1. Skjær søtpoteten i tynne skiver, og fordel utover et stekebrett med bakepapir. Stekes midt i ovnen, på 180 grader, i ca. 20 minutter.
  2. Mens potetene står i ovnen, steker du karbonadedeig og løk. Tilsett tacokrydder og vann, og la det putre til vannet har kokt inn.
  3. Ta potetene ut av ovnen, og øk varmen til 200 grader. Fordel grønnsaker og karbonadedeig utover potetene, og topp med ost.
  4. Sett stekebrettet tilbake i ovnen, og stek videre i ca. 10 minutter, til osten har smeltet.

 Næringsinnhold per porsjon (uten tilbehør): Ca. 350 kcal.


Tips & Råd:

Server gjerne retten med litt mager kesam/rømme, salsa og en enkel salat.