Sunn og enkel fiskemiddag
Her har du en tradisjonsrik fiskemiddag med bakt potet og grønnsaker. Torsk er en ganske nøytral fisk, men med riktig tilbehør blir det et godt hverdagsmåltid.
Ingredienser
- 600 g hvit fisk (torsk, hyse, lange)
- 1 sitron (evt. sitronsaft på flaske)
- 8 middels store poteter
- ½ isbergsalat
- ½ agurk
- 1 paprika
- ½-1 rødløk
- 2 tomater
- 1 liten boks mais
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200 grader. Pakk potetene, hver for seg, i aluminiumsfolie. Legg dem på et stekebrett og bak i 1-1,5 timer (har du dårlig tid kan du koke potetene istedenfor).
- Mens potetene er i ovnen, gjør du klar salaten. Kutt grønnsakene i ønsket størrelse og bland sammen i en stor bolle.
- Skyll fisken forsiktig og tørk den lett med kjøkkenpapir. Legg den i en ildfast form, krydre med salt og pepper og skvis over litt sitron. Sett formen inn sammen med potetene når disse har ca. 10 min igjen.
- Server fisk med potet og salat til.
Næringsinnhold per porsjon (uten dressing): Ca. 350 kcal.
Tips & Råd:
Bruk ulike krydder til å sette smak på retten. Dersom du må ha dressing, så velg en mager variant. Litt balsamico passer fint til. En klatt med mager kesam eller ekstra lett rømme kan også brukes. Er du veldig sulten, så kan fiskemengden fint økes til det dobbelte. Dette utgjør kun litt over 100 kcal ekstra per porsjon.
Hvit fisk kan byttes til laks. Kalorimengden øker i så fall med ca. 230 kcal per porsjon.