Torsk med asparges og purre

Torsk med asparges og purre

Dette er middag på under 30minutter! Kjapt, godt og næringsrikt, en middag som fungerer både til hverdags og fest

Ingredienser

  • 4 torskefileter
  • 1 Purre
  • 1 bunt asparges
  • 300g Småpoteter
  • 1 håndfull dill
  • 100g Bacon terninger
  • 1ss Olivenolje
  • Salt og pepper etter ønske

Fremgangsmåte

  1. Kok poteter
  2. Sett ovnen på 180°C, og stek torsken i en ildfast form med 0,5ts olivenolje, krydre med salt og pepper, og også litt dill om ønskelig. Stekes i ca. 20min
  3. Stek bacon i terninger på et stekebrett med bakepapir i ovnen i noen minutter til de får en gyllen farge
  4. Purren deles i brede skiver, aspargesen kan du knekke av nederste del. Kok deretter både purre og asparges ett par minutter til de er møre (aspargesen skal fortsatt ha igjen litt tyggemotstand!)
  5. Kan serveres med litt smeltet margarin (men husk at dette kommer i tillegg til kaloriene som er beregnet på denne retten)
Næringsinnhold per porsjon: Ca 600kcal

Tips & Råd:

Pass på at du ikke steker torsken for lenge, da blir den tørr, skjekk jevnig mens den steker. I stedet for å bruke smør som smak kan du også bruke væsken som blir igjen i den ildfaste formen etter du har stekt fisken. Dette vil gi mye smak til retten!