Torsk med asparges og purre
Dette er middag på under 30minutter! Kjapt, godt og næringsrikt, en middag som fungerer både til hverdags og fest
Ingredienser
- 4 torskefileter
- 1 Purre
- 1 bunt asparges
- 300g Småpoteter
- 1 håndfull dill
- 100g Bacon terninger
- 1ss Olivenolje
- Salt og pepper etter ønske
Fremgangsmåte
- Kok poteter
- Sett ovnen på 180°C, og stek torsken i en ildfast form med 0,5ts olivenolje, krydre med salt og pepper, og også litt dill om ønskelig. Stekes i ca. 20min
- Stek bacon i terninger på et stekebrett med bakepapir i ovnen i noen minutter til de får en gyllen farge
- Purren deles i brede skiver, aspargesen kan du knekke av nederste del. Kok deretter både purre og asparges ett par minutter til de er møre (aspargesen skal fortsatt ha igjen litt tyggemotstand!)
- Kan serveres med litt smeltet margarin (men husk at dette kommer i tillegg til kaloriene som er beregnet på denne retten)
Næringsinnhold per porsjon: Ca 600kcal
Tips & Råd:
Pass på at du ikke steker torsken for lenge, da blir den tørr, skjekk jevnig mens den steker. I stedet for å bruke smør som smak kan du også bruke væsken som blir igjen i den ildfaste formen etter du har stekt fisken. Dette vil gi mye smak til retten!