Vietnamesiske vårruller

Vietnamesiske vårruller

Dette er så sunt, så enkelt og så godt! Med en smakfull peanøttsaus på siden har du en smaksbombe av en rett, som alle digger!

Ingredienser

  • Risnudler (vermicelli)
  • Rispapir
  • Salatblader
  • Rødkål
  • Gulrot
  • Agurk
  • Mynteblader
  • Kylling/scampi (kan sløyfes)
  • Avokado
  • Jordbær
  • Mango
Sataysaus:
  • 1dl peanøttsmør
  • 2ts hvitløkspasta (kan også bruke 1 fedd hvitløk, finhakket) 
  • 1ts ingefærpasta (kan også bruke 1ts revet ingefær)
  • 2ss soyasaus
  • 1ss kechap manis (søt soyasaus)
  • 1ss brunt sukker
  • 2ss limejuice
  • 1ts sesamolje
  • 1ss sriracha saus

Fremgangsmåte

  1. Stek kyllingen eller scampi med det krydderet du måtte ønske
  2. Kok risnudlene etter anvisning på pakken
  3. Forbered grønnsakene, alt skal kuttes i tynne staver, med unntak av jordbærene, disse kutter jeg bare i tynne skiver.
  4. Ha lunkent vann i en stor nok beholder til å dyppe rispapiret i, ikke la det ligge lenge, bare dypp det
  5. Legg det så utover en fjøl eller på kjøkkenbenken og legg grønnsakene og kyllingen/scampi i midten av papiret, brett deretter nudlene og tett igjen på sidene, dette finnes det mange gode videoer som viser på youtube.
  6. Del deretter rullene på midten, da får du frem alle de fine fargene.
  7. For å lage sausen kan du f.eks. bruke en stavmikser eller bare mikse alle ingrediensene sammen for hånd. Hvis sausen blir veldig tykk, kan du tilsette litt lunkent vann for å tynne den ut.
Næringsinnhold per rull: Ca 90 kcal (uten sataysaus)

Tips & Råd:

Disse er helt supre å lage dagen i forveien og sette i kjøleskap, de holder seg godt og smakene får satt seg. Kan fint nytes som hovedmåltid, men passer også godt på koldtbordet og til tapas. Miks og match ulike grønnsaker og smaker for å variere på smak.

Se også disse oppskriftene: