Vietnamesiske vårruller
Dette er så sunt, så enkelt og så godt! Med en smakfull peanøttsaus på siden har du en smaksbombe av en rett, som alle digger!
Ingredienser
- Risnudler (vermicelli)
- Rispapir
- Salatblader
- Rødkål
- Gulrot
- Agurk
- Mynteblader
- Kylling/scampi (kan sløyfes)
- Avokado
- Jordbær
- Mango
Sataysaus:
- 1dl peanøttsmør
- 2ts hvitløkspasta (kan også bruke 1 fedd hvitløk, finhakket)
- 1ts ingefærpasta (kan også bruke 1ts revet ingefær)
- 2ss soyasaus
- 1ss kechap manis (søt soyasaus)
- 1ss brunt sukker
- 2ss limejuice
- 1ts sesamolje
- 1ss sriracha saus
Fremgangsmåte
- Stek kyllingen eller scampi med det krydderet du måtte ønske
- Kok risnudlene etter anvisning på pakken
- Forbered grønnsakene, alt skal kuttes i tynne staver, med unntak av jordbærene, disse kutter jeg bare i tynne skiver.
- Ha lunkent vann i en stor nok beholder til å dyppe rispapiret i, ikke la det ligge lenge, bare dypp det
- Legg det så utover en fjøl eller på kjøkkenbenken og legg grønnsakene og kyllingen/scampi i midten av papiret, brett deretter nudlene og tett igjen på sidene, dette finnes det mange gode videoer som viser på youtube.
- Del deretter rullene på midten, da får du frem alle de fine fargene.
- For å lage sausen kan du f.eks. bruke en stavmikser eller bare mikse alle ingrediensene sammen for hånd. Hvis sausen blir veldig tykk, kan du tilsette litt lunkent vann for å tynne den ut.
Næringsinnhold per rull: Ca 90 kcal (uten sataysaus)
Tips & Råd:
Disse er helt supre å lage dagen i forveien og sette i kjøleskap, de holder seg godt og smakene får satt seg. Kan fint nytes som hovedmåltid, men passer også godt på koldtbordet og til tapas. Miks og match ulike grønnsaker og smaker for å variere på smak.