Falafler med salat og hvitløksdressing

Falafler med salat og hvitløksdressing

Falafler- en vegetarisk favoritt! Opprinnelig fra Midtøsten og inneholder smakfulle krydder som passer godt sammen med en frisk salat.

Ingredienser

Falafler
  • 500 g (2 bokser) ferdig kokte kikerter  
  • 1 løk, grovhakket
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 1 ts spisskummen
  • ¼ ts chilipulver
  • 1 ts paprikapulver
  • ¼ ts malt koriander
  • 1 ts salt
  • 1 dryss kardemomme
  • ½ ts bakepulver
  • 4-6 ss mel  
Hvitløksdressing
  • 2 dl mager kesam eller yoghurt naturell
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts pizzakrydder
  • ½ ts sukker
  • litt sitronsaft
  • Salt og pepper  
Tilbehør
  • Salat
  • 4 stk. pitabrød

Fremgangsmåte

  1. Start med hvitløksdressingen. Bland sammen alle ingrediensene. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. La stå kjølig frem til servering.
  2. Skyll godt av kikertene og la renne av seg/tørke.
  3. Ha kikerter og resten av ingrediensene i en kraftig blender, matmølle eller foodprosessor. Kjør til en jevn og fin masse. Start med 3 ss mel, og juster evt. med litt mer mel dersom massen er veldig klissete/løs.
  4. Form til 20 små, runde boller mellom hendene. Klapp de deretter litt flate. 
  5. Ha litt olje i en stekepanne og stek falafelene på middels varme, til de er gylne på begge sider. De skal være sprø utenpå og myke inni.
  6. Server falafelene med hvitløksdressing, pitabrød og en enkel salat. 
Næringsinnhold per porsjon:
  • Falafel – ca. 200 kcal
  • Hvitløksdressing – ca. 35 kcal
  • Pitabrød – ca. 200 kcal 
TIPS: Øk metthetsfølelsen ved å doble porsjonen med falafeler, og dropp pitabrødet. Får du falafeler til overs, så holder disse seg fint i kjøleskap i flere dager.