Falafler med salat og hvitløksdressing
Falafler- en vegetarisk favoritt! Opprinnelig fra Midtøsten og inneholder smakfulle krydder som passer godt sammen med en frisk salat.
Ingredienser
Falafler
- 500 g (2 bokser) ferdig kokte kikerter
- 1 løk, grovhakket
- 1-2 fedd hvitløk
- 1 ts spisskummen
- ¼ ts chilipulver
- 1 ts paprikapulver
- ¼ ts malt koriander
- 1 ts salt
- 1 dryss kardemomme
- ½ ts bakepulver
- 4-6 ss mel
Hvitløksdressing
- 2 dl mager kesam eller yoghurt naturell
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ts pizzakrydder
- ½ ts sukker
- litt sitronsaft
- Salt og pepper
Tilbehør
- Salat
- 4 stk. pitabrød
Fremgangsmåte
- Start med hvitløksdressingen. Bland sammen alle ingrediensene. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. La stå kjølig frem til servering.
- Skyll godt av kikertene og la renne av seg/tørke.
- Ha kikerter og resten av ingrediensene i en kraftig blender, matmølle eller foodprosessor. Kjør til en jevn og fin masse. Start med 3 ss mel, og juster evt. med litt mer mel dersom massen er veldig klissete/løs.
- Form til 20 små, runde boller mellom hendene. Klapp de deretter litt flate.
- Ha litt olje i en stekepanne og stek falafelene på middels varme, til de er gylne på begge sider. De skal være sprø utenpå og myke inni.
- Server falafelene med hvitløksdressing, pitabrød og en enkel salat.
Næringsinnhold per porsjon:
- Falafel – ca. 200 kcal
- Hvitløksdressing – ca. 35 kcal
- Pitabrød – ca. 200 kcal
TIPS: Øk metthetsfølelsen ved å doble porsjonen med falafeler, og dropp pitabrødet. Får du falafeler til overs, så holder disse seg fint i kjøleskap i flere dager.