Ofte stilte spørsmål

  For at du enkelt skal få svar på dine spørsmål, har vi samlet de mest vanlige spørsmålene vi får fra våre kunder. 

  Hva er NOKA?

  Kort oppsummert er NOKA en fullverdig måltidserstatter som inneholder det kroppen trenger av næringsstoffer, samtidig som den har få kalorier (200-250 kcal).  Ved å bytte ut ett eller flere av dagens hovedmåltider med NOKA, holder man kontroll på vekten, samtidig som man har både overskudd og energi til å leve det livet man ønsker. 

  Hvorfor velge NOKA?

  NOKA har en god sammensetning av alle nødvendige vitaminer, mineraler, sporstoff, fiber (løselig og ikke løselig), og de essensielle fettsyrene Omega 6 (Alfa-linol) og omega 3 (Alfa-linolen). NOKA gir deg også en balansert og riktig tilførsel av alle de energigivende næringsstoffene; proteiner (aminosyrer), fettstoff (lipider) og karbohydrater (polysakkarider, disakkarider og monosakkarider). 

  NOKA Milkshakes har i tillegg en annen egenskap som er av stor verdi for kroppens opptak av alle de viktige næringsstoffene. Den spesielle fibersammensetningen gjør at måltidet legger seg som en grøthinne/film på tarmenes vegger. Opptaket av karbohydrater til blodet går da over lengre tid, noe som har stor betydning for at blodsukkernivået holdes stabilt. På denne måten beholder man både metthetsfølelse og opplagthet lengere.

  NOKA kan også kombineres med annen, kalorilett mat i løpet av dagen eller uken, uten at det ødelegger kuren. NOKA kan altså brukes akkurat slik en selv ønsker det, både som hel diett (erstatte all annen næring) og som måltidserstatter (erstatte ett eller flere av dagens hovedmåltider).

  Å kunne bruke NOKA som måltidserstatter, gir viktige fordeler:

  1. Man kan spise enkelte normale måltider under vektreduksjonsperioden, uten at kuren blir ødelagt. Dette er av stor verdi for å klare å holde seg til, og gjennomføre kuren.

  2. Etter en slankekur, må man stabilisere vekten, ellers går man raskt opp igjen. NOKA er ideell i denne perioden, ved at man langsomt og gradvis kan bytte ut NOKA-måltidene med annen mat.

  NOKA gir deg med andre ord:

  • Alle næringsstoffene du trenger

  • Muligheten til å gå ned i vekt og stabilisere vekten på en enkelt måte
  • Velsmakende måltider og god metthetsfølelse

  • Variasjon – både gjennom et bredt sortiment og muligheten til å kombinere med vanlig mat

  • Overskudd og energi til å leve det livet du ønsker

  Hvor mye og hvor raskt vil jeg gå ned i vekt med NOKA?

  Når det gjelder tempo på vektnedgangen, er dette svært individuelt betinget. Det er derfor vanskelig, og heller ikke lovlig, å gi opplysninger om hvor mye en person vil gå ned i vekt med en diett.

  Vi viser derfor til helsedirektoratets informasjon om vektnedgang. De opplyser om at man må ha et kaloriunderskudd på ca. 7000 kcal for å gå ned 1 kilo. Det vil si at et underskudd på 1000 kcal per dag, vil gi et vekttap på 1 kilo per uke.

  Alle måltidene fra NOKA ligger på 200-250 kcal per måltid.

  Eksempel:

  3 NOKA-måltider om pluss et kalorismart måltid på ca. 600 kcal, vil gi ca. 1500 kcal. Gjennomsnittskvinnen forbrenner ca. 2000 kcal per døgn. Underskuddet vil da være ca. 500 kcal. Dette gir et vekttap på ca. 0,5 kg i uka.-

  Hvilken av pakkene deres burde jeg velge?

  Er du dedikert og vil effektivt ned i vekt, så velger du «effektiv vektnedgang». Ønsker du en mindre drastisk endring av kostholdet, men vil allikevel gå ned jevnt og trutt? Da velger du «moderat vektnedgang». Har du allerede en vekt du er fornøyd med, og ønsker å holde denne stabil, samtidig som du sikrer deg en rekke næringsstoffer? Da velger du «opprettholde».

  Det er heller ikke noe i veien for å mikse de forskjellige pakkene. En periode ønsker du kanskje å erstatte 3 eller 4 måltider, for så ta en periode hvor du erstatter 2 måltider. Deretter vil du kanskje erstatte 3 måltider igjen. Ingen problem! NOKA kan mikses og matches, og brukes akkurat slik du har behov for. Det som er helt sikkert er at NOKA, med sin optimale næringssammensetning, passer for absolutt alle, uansett behov.

  Fortsatt usikker? Les vår fullstendige guide her.

  Jeg gjør alt riktig, men går allikevel ikke ned i vekt. Hvorfor?

  Enhver vektreduksjon skjer ved inntaket av energi (kalorier) er lavere enn forbruket - over tid. NOKA er en måltidserstatter, som er ment å erstatte det antall hovedmåltider man ønsker.  Desto flere hovedmåltider man erstatter med NOKA, desto raskere går man ned i vekt, samtidig som man får den næringen kroppens celler behøver. I tillegg er det selvsagt avgjørende at energiinnholdet (kaloriinnholdet) i den andre maten man spiser er begrenset, slik at det totale energiinntaket per døgn blir vesentlig lavere enn forbruket.

  En persons energiforbruk varierer, avhengig av aktivitetsnivå, alder og kjønn. Dersom man trener, har dette relativt liten innvirkning på vektreduksjonen, men bidrar til økning av muskelmassen. I tillegg blir det enklere å bevare sin nye vekt etter at målet er nådd.

  Det absolutt viktigste for vektreduksjon er altså dietten, og den energimengde man inntar.

  Hvis vi forutsetter at energiforbruket i gjennomsnitt per dag er 2.000 kcal og man spiser 3 NOKA-måltider om pluss et kalorismart måltid på ca. 600 kcal, vil dette gi ca. 1500 kcal. Underskuddet vil da være ca. 500 kcal. Dette gir et vekttap på ca. 0,5 kg i uka. Forbrenner man 3000 kcal i døgnet, vil vekttapet være på ca. 1 kg i uka.

  En beskjeden/fraværende vektnedgang kommer mest sannsynlig av at energiinnholdet i den andre maten man har spist har vært for kaloririk, slik at man ikke har havnet i kaloriunderskudd.

  Husk også at vekten vil kunne øke litt dersom man har menstruasjon. Mange tror at en kilo eller to i pluss eller minus betyr at man har lagt på seg, eller tatt av dette i form av fett, men det stemmer ikke. Under menstruasjonssyklusen bindes væske i kroppen, og det som er av øket vekt i den forbindelse, har ikke noe med fettvekt å gjøre.

  Det er det samme som skjer om vi får i oss mye salt, da kan vekta faktisk øke på med en kilo eller to på grunn av at salt binder væske i kroppen. Mange vil også kunne få væskeopphopning i kroppen når det er varmt. Da vil også vekten lett kunne øke med et par kilo.

  Det er viktig at man veier deg til fast tidspunkt på døgnet, og at tarm og blære er tømt før veiing. Med ca. 1/2 liter urin i blæren, vil vekten raskt være ca. 1/2 kilo mer enn om blæren er tømt. Bruk gjerne målebånd i tillegg. Selv om vekten ikke har gått ned, så kan man allikevel ha minket antall cm.

  Hvorfor har vektnedgangen stoppet opp?

  At vektnedgangen stopper noe opp av og til, er helt normalt under en slankeperiode. Kroppen har behov for å stabilisere seg underveis. Den må rett og slett tilvenne seg sin nye vekt, og man kommer inn i en "platåfase". Det er både fysiologiske mekanismer og hormonpåvirkning som styrer disse fasene.

  Hvor lenge vekten står stille, avhenger blant annet av kroppens sammensetning av vann, muskler og fett. Dessuten vil vektnedgangen gå noe langsommere etter hvert. Dette skyldes blant annet at man bruker mindre energi på å bevege seg rundt etter hvert som kroppen blir lettere. Det krever mindre energi (forbruk av kalorier) å forflytte en kropp på 70 kilo enn det gjør å forflytte en kropp på 100 kilo. Man må altså bevege seg en god del mer når man har blitt lettere, for å ha samme kaloriforbruk.

  Det er særlig under "platåfasene", hvor vekten står stille, at det er lett å gi opp. Et spesielt senter (termostat) i hjernen er innstilt på at vi har en bestemt vekt. Dessuten vil fettcellene streve for å komme tilbake til sin opprinnelige tilstand. Det er ikke slik at fettcellene blir borte når man går ned i vekt, de blir rett og slett bare mindre. Den opprinnelige tilstanden var da fettcellen var på sitt største, og dit vil den igjen. Denne kampen gjør at kroppen sender ut stress-signaler, som igjen fører til sult og uro.

  Faller man for fristelsen til å spise mye mat igjen, øker fettmassen, og kroppens signaler har vunnet over vår vilje. Klarer man derimot å ha viljestyrke nok til å motarbeide fristelsen, vil kroppen etter en tid stabilisere seg på den nye vekten. Hormonene kommer igjen i balanse, og vektreduksjonen fortsetter.

  Trening og fysisk aktivitet er alltid viktig for å beholde og videreutvikle muskelmassen. Jo større muskelmasse man har, desto høyere forbrenning. Dessuten er det veldig bra å foreta seg noe når stress-signalene og den rastløse sultfølelsen kommer. En gåtur, en løpetur eller annen form for trening vil få kroppen til å skille ut signalstoffene serotin, endorfin og dopamin, noe som får oss til å slappe av. 

  Skulle man føle seg ute av form, trett etc. i en periode, så ta det litt med ro. Det skjer ikke noe negativt verken med kuren eller musklene om man tar en hvileperiode. Også på det feltet trenger kroppen av og til å "ta seg inn".

  Kommer jeg til å gå opp i vekt igjen hvis jeg slutter på NOKA? 

  Det som er veldig viktig for at man ikke skal gå opp i vekt igjen, er å stabilisere vekten når målet er nådd. Man reduserer ikke antall fettceller i kroppen når man går ned i vekt. Det som skjer er at de skrumper inn, og det kan ta måneder før de har vent seg til sin nye form. Derfor er det svært viktig å være bevisst på energiinntaket, også etter at kuren er over. Først når vekten har vært stabil i minimum 6 måneder etter at målet er nådd, kan man forvente å beholde denne vekten fremover. Les mer om stabiliseringsperioden her.

  Kan jeg bruke NOKA hvis jeg er gravid eller ammer?

  Noka bør ikke brukes av gravide og ammende, uten samråd med helsepersonell. Det er viktig å opprettholde et sunt og tilstrekkelig matinntak når man er gravid, ellers vil man ikke klare å oppnå den vektøkningen som svangerskapet krever. Om energiinntaket blir for lavt, vil barnet bli underernært. Det er en av grunnene til at man aldri skal slanke seg under graviditet, bare holde kontroll med at vekten ikke øker for mye.

  Kan jeg bruke NOKA hvis jeg har diabetes?

  Viktig: Har du Diabetes skal du alltid rådføre deg med din lege før kostholdet endres.

  NOKA kan brukes av dem som har diabetes type 1 og type 2 i samråd med lege. Det som gir aller best stabilitet på blodsukkernivået over tid er milkshakene. Pga. konsistensen legger det seg en deponerende hinne over tarmtottene i tynntarmen (der næringsopptaket til blodet skjer), slik at det ikke blir noen rask blodsukkerstigning. Samtidig inneholder disse måltidene en fordeling av alle de tre karbohydrattypene (monosakkarider; de raske, disakkarider; de middels raske og polysakkarider (stivelse); de langsomme), som altså gjør at det blir tilført gunstig mengde glukose til blodet over tid. Middagsrettene har også mange av de samme egenskapene.

  OBS: NOKA Bars og NOKA müsli har ikke samme depoteffekt som milkshaken, diabetikere anbefales derfor å bruke NOKA Milkshake/middagsretter.

  Kan jeg bruke NOKA hvis jeg er under 18 år?

  NOKA er kun anbefalt til bruk hos friske voksne. Produktet bør ikke brukes av barn, ungdom eller av personer med spiseforstyrrelser. 

  Kan jeg bruke NOKA hvis jeg går på medisiner?

  Ved bruk av medisiner og for personer med metabolske forstyrrelser anbefales det alltid å rådføre seg med lege før du benytter NOKA.

  Nokalife.no

  Hvordan kan jeg betale i nettbutikken?
  Vi benytter Klarna som betalingsløsning i nettbutikken. Både kortbetalinger og faktura går via Klarna.

  Når mottar jeg ordrebekreftelse?
  Ordrebekreftelse sendes på e-post kort tid etter at kjøpet har gått gjennom i kassa. Det kan forekomme at ordrebekreftelsen ikke gikk gjennom spamfilteret ditt, sjekk om mailen evt. ligger der. Dersom du ikke har mottatt din ordrebekreftelse kan du ta kontakt med oss.

  Hva gjør jeg hvis pakken min er blitt borte?
  Dersom pakken din forsvinner oppretter vi sak hos transportør for å forsøke å finne pakken! Dersom den er å anse som tapt av transportør forsøker å sende ny pakke med et annet leveringssalternativ.

  Hvor lang tid tar det før jeg får varene?
  Bestiller du før kl. 12 blir pakken normalt levert innen neste virkedag på østlandet. Avvik kan forekomme under perioder med stor pågang. Vanlig leveringstid er 1-3 dager men avhenger av hvor i landet du bor!

  Hvordan kan jeg returnere en vare?
  Dersom du ønsker å returnere en vare kan du fylle ut skjemaet her. Vi vil sende deg en portofri returlapp slik at du kan returnere varen/varene kostnadsfritt.

  Hva skjer hvis jeg ikke henter varene på Posten?
  Omkostninger for uavhentede pakker faktureres kunde med minimum. kr. 199, avhengig av fraktkostnader.


  Har du andre spørsmål du ikke finner svar på her? Ta kontakt med kundeservice her.