Historien bak NOKA

  Helt siden 1997 har NOKA vært en helsebringende diett for svært, svært mange. Vekten går ned, samtidig som fysisk og psykisk overskudd er på topp. Man skal leve godt mens man går ned i vekt, og en skal fortsette å leve godt i tiden etterpå. Dette dannet grunnlaget for utviklingen av NOKA, en prosess som tok ca. 5 år. 

  En ide blir til

  Grunnleggeren av NOKA, Arve Hestnes, hadde alltid vært interessert i ernæring og idrett. Selv om han selv var meget aktiv, både som yrkesmilitær og innenfor idrett, så hadde han noen ekstra kilo som han ikke ble kvitt. På denne tiden var det vanlig med dietter som hadde ekstremt lavt kaloriinnhold, men dette var uaktuelt for Arve. Han trengte mer energi for å kunne prestere optimalt. I 1995 kom han over en diett i Danmark som het 7-17. Denne hadde man holdt på med utviklingen av i over tre år, og den skilte seg klart ut fra alle andre strengere dietter i markedet, ved at man kunne kombinere den med annen mat. Samtidig inneholdt den også alle næringsstoffene Arve trengte for å kunne yte maks, både på jobb og i idrett. Men, det kunne da ikke bare være Arve som hadde dette behovet? Nei, mente han selv, og slik ble den første ideen om NOKA til. 


  Utviklingen av NOKA

  Selv om Arve likte konseptet bak 7-17 dietten, så oppdaget han raskt at den hadde et betydelig forbedringspotensial. Han samlet derfor en gruppe som deltok i stiftelsen av NOKA AS (NOKA står egentlig for Nærings- og kostalliansen) den 1. juli 1996. Deretter etablerte han en prosjektgruppe på 12 personer, hvor alle var i kategorien moderat til betydelig overvektig. Målsettingen var at de sammen skulle utvikle måltidene til «gourmet-mat», samtidig som alt det gode næringsinnholdet skulle bevares. Ikke minst, skulle den vektreduserende effekten testes. 

  Resultatene viste at alle i gruppen gikk ned minst ett kilo i snitt per uke. Samtidig ble reseptene forbedret betydelig, både med hensyn til smak- og metthetsfølelse. Shakene ble bevisst gjort fyldigere i konsistensen. Da oppnådde man god metthetsfølelse etter måltidene, og den varte lenge – helt til neste måltid. Disse endringene, i tillegg til at man nå hadde en diett som var fleksibel i bruk, ved at man selv kunne velge hvor mange måltider man ville erstatte med NOKA og kombinere den med annen mat, gjorde NOKA helt unik. De første shakene ble lansert i mars 1997, totalt ca. 5 år etter at utviklingen startet.  


  Veien videre

  Etter suksessen med shakene, har NOKA utviklet en rekke ulike måltidserstattere. De var tidlig ute med ulike barer, og de første som lanserte middagsretter. Teamet bak NOKA jobber hele tiden med å utvikle de beste og mest smakfulle måltidene for sine forbrukere. Hos NOKA er forbrukeren i fokus. Det har du vært siden NOKA så dagens lys for 25 år siden – og det skal du selvsagt fortsette å være fremover også!    
  Design uten navn (2).png

   

  Vil du dele dine NOKA erfaringer eller har du andre innspill til oss? 

  Vi jobber hele tiden med å forbedre oss og våre produkter. Ta gjerne kontakt med kundeservice her. Vi setter stor pris på alle tilbakemeldinger. Bli også gjerne med i Team NOKA på Facebook, en gruppe hvor vi inspirerer og motiverer hverandre i hverdagen.