Tilbake til trivselsvekten

Tilbake til trivselsvekten

Nursen hadde alltid vært slank og lett, men så kom kiloene snikende. Med hjelp av NOKA, la hun om livsstilen sin og har klart å snu skuta helt rundt - og nå smetter hun inn i favorittbuksene igjen.

– Jeg hadde en bukse jeg ville komme inn i, og den brukte jeg for å øke motivasjonen. Nå kommer jeg inn i den, og jaggu er den løs i livet også, sier Nursen.  

Etter en lang vektreise, der Nursen (30) på det meste veide nesten 90 kilo, har hun endelig funnet tilbake til trivselsvekten. Hun spiser nå balansert, sunt og variert til både frokost, lunsj, middag og kveldsmat. Men slik har det ikke alltid vært. Bak suksessen ligger en historie som ikke er uten motbakker. Det hele startet som det ofte gjør, med en hektisk livsstil der tidsnød fører til at sunne valg blir prioritert bort.  

Sett sammen ditt NOKA-program og få velkomstgave til en verdi av kr 699! Som abonnent får du et opplegg tilpasset ditt mål og måltidserstattere som hjelper deg på veien. 

For Nursen er en driftig dame med et høyt aktivitetsnivå. Å jobbe i fulltidsstilling som lektor i skolen, samtidig som man har en 4-åring i hus, krever sitt. Hverdagene fylles av jobb, oppfølging av barn og fritidsaktiviteter og å holde orden i huset, mens helgene er dedikert til å dyrke kvalitetstid med mann og barn. 

– Vi er en aktiv gjeng som elsker å dra på tur året rundt, vi aker og skøyter vinterstid, og bader så godt som hver dag i sommerhalvåret. Blir det tid til overs, dyrker jeg gjerne interessen for historie, maling og interiør, sier Nursen.  

Motivasjonstips (1901 × 950 px) (1).jpg

Ville bli sunn og komfortabel i egen kropp

Med en slik smekkfull hverdagskalender, ble det naturlig nok lite tid og anledning til å reflektere over matvaner og kosthold. Gradvis skjedde det en endring i Nursens spisevaner - mens kiloene umerkelig snek seg på. Stadig oftere droppet hun frokost og lunsj, noe som naturlig nok skapte et sterkt matsug utover ettermiddagen og kvelden. 

– Å droppe frokost og lunsj førte til at sulten ble en hunger som bygget seg opp gjennom dagen, for så å bli slukket med store middagsporsjoner og søtsaker utover kvelden, forklarer Nursen. 

Fra å ha vært en liten og nett jente, gikk hun opp 28 kilo under svangerskapet. Overvekten var uvant for den normalt så lette kvinnen, og da hun ikke gikk ned i vekt igjen etter fødselen, innså at hun måtte ta grep for å snu utviklingen. 

– Jeg ønsket ikke bare å gå ned i vekt, men å bli mer komfortabel i egen kropp, og ikke minst bli sunnere og få bedre helse, sier Nursen. 

Og med det mål for øyet startet reisen, som til slutt ga henne kunnskapen og verktøyene hun trengte for å finne tilbake til trivselsvekten sin.  

Motivasjonstips (1901 × 950 px) (6).jpg
Ny kunnskap ga balansert måltidsrytme 

I starten skulle det å gå ned i vekt vise seg å være lettere sagt enn gjort, og Nursen strevde med kiloene. Hun bestemte seg for å forsøke NOKA, og klarte da å gå ned 18 kilo. Mens kiloene forsvant, var den store utfordringen å hindre at de kom tilbake - for Nursen trodde at hun måtte gå på en ren NOKA-diett, uten å kunne spise noe annet. 

– Jeg endte derfor opp med å gå mye sulten, og til slutt satte jeg hele prosjektet på pause. Da kom også søtsuget tilbake - og jeg falt tilbake til gamle uvaner.

Men Nursen nektet å gi seg og var fast bestemt på å gå ned i vekt igjen - med blikket målbevisst på å komme inn i favorittbuksene. Valget falt fortsatt på NOKA, på grunn av den gode smaken på produktene. Sist hadde hun “sprukket” fordi hun savnet mer variasjon og gikk sulten. Derfor søkte hun denne gang mer kunnskap. Det fikk hun gjennom abonnementet på NOKA, og det individuelle programmet NOKA satte opp for akkuret hennes vektmål. Det ga henne kunnskap om hvordan skape seg et sunnere kosthold i kombinasjon med NOKA som måltidserstatter for enkelte måltider.

– Tidligere trodde jeg at man bare måtte spise NOKA sine måltider for å gå ned i vekt, men man kan jo kombinere NOKA med vanlig mat, og likevel gå ned i vekt! Denne kunnskapen har bidratt til å gi meg en bedre metthetsfølelse, slik at det er enklere å holde vekten stabil. 

Motivasjonstips (1901 × 950 px) (7).jpg

Samtidig som hun lærte hvordan hun kunne bytte ut ulike matvarer med sunnere alternativer, kom hun i gang igjen med å spise frokost og lunsj hver dag. Det resulterte i mindre porsjoner til middag og redusert søtsug utover ettermiddag og kveld - og var det som skulle til for å få Nursen ut av den onde sirkelen og tilbake til trivselsvekten. Samtidig sikret hun å få i seg alle næringsstoffer jevnlig og med kontrollert kaloriinntak ved å bruke NOKA som måltidserstatter.

– Jeg kan jo faktisk eksperimentere med NOKAs produkter, siden de har god smak og er lette å tilberede. Nå er det enklere å få i seg frokost og lunsj i en hektisk hverdag, og unngå at sulten bygger seg opp utover dagen. 

Familiekos - med en sunnere tvist

Underveis mot vektmålet spiste Nursen NOKA til frokost, lunsj og kvelds (programmet for rask vektnedgang). Middagen spiste hun sammen med familien - mer eller mindre akkurat det samme som de andre. I helgene valgte Nursen NOKA til lunsj og kvelds, mens frokost og middag ble hyggelige familiemåltider med felles meny, selv om hun var bevisst på å holde porsjonsstørrelsen nede. Det betyr at familiekosen ved å samles rundt et felles måltid ble opprettholdt mens hun endret livsstilen -  og ikke fikk noen påvirkning på hjemmekosen og familielivet. 

– Å kombinere en livsstilsendring med familielivet har ikke vært noen utfordring. De hjemme har ikke lagt merke til det engang, sier hun. 

Men en viktig lærdom hun nå har integrert i mathverdagen er selve nøkkelen til å holde trivselsvekten: Hun spiser akkurat det samme som familien - men er bevisst på størrelsen på porsjonene. I tillegg bytter hun ut enkelte matvarer med sunnere alternativer og spiser mer grønt enn tidligere. Det gir bedre metthetsfølelse, samtidig som kaloriinntaket holdes nede. 

– Etter at jeg begynte å spise jevnt gjennom dagen, har jeg en bedre metthetsfølelse og mindre søtsug. NOKA har hjulpet meg til å bli mer bevisst på hva jeg spiser, og jeg føler meg sunnere og mer vel i kroppen min.  
Motivasjonstips (1901 × 950 px) (2).jpg

Selv om Nursen er tilbake i favorittbuksene igjen og har funnet trivselsvekten, har hun som mål å gå ned ytterligere fem kilo. Hvordan hun tenker å få til det, leser du mer om i Nursens motivasjonstips.  

Nursens motivasjonstips:

  1. Da vektreisen til Nursen startet, satte hun seg et mål: Hun skulle bli normalvektig, og hun hadde et konkret tall hun ønsket å komme ned til. For å nå målet, satte hun seg delmål: Fem og fem kilo om gangen.
  2. Det er viktig å unne seg noen små utskeielser innimellom. Skal du i et familieselskap med kaker eller du vil unne deg noe søtt i helgen, velg mindre porsjoner og kos deg!
  3. Belønning er viktig. Nursen hadde en fast veiedag i uken, og ble motivert av å se resultatene fra uke til uke. Hun anbefaler også å innføre en egen belønningsdag. 
  4. Viktig! Ikke forsøk å gå ned for mye i vekt for raskt. Gå heller gradvis ned i vekt - uten å sulte deg selv! Dette skal være veien mot din nye livsstil.
  5. Tenk på noe som motiverer deg underveis. For Nursen var den aller største motivasjonen å komme inn i favorittbuksene sine igjen.  
  6. Sørg for å ha en plan, og hold deg til den 
Start din vektreise. Velg ditt program.
Kom i gang og velg ditt program. Opprettholde trivselsvekt, Gå ned i moderat tempo eller Gå ned i raskt tempo.
Bli abonnent og få velkomstgave til en verdi av kr 699! Velg ditt mål og sett sammen dine produkter her!