Ny løperekord etter vektnedgang

Ny løperekord etter vektnedgang

Løpeentusiasten Rune slet med å bli kvitt de siste kiloene som skulle til for å spisse løpeformen. Etter tre måneder med NOKA og en livsstilsendring har han gått ned sju kilo og satt ny personlig rekord.
 – Det er klart at sju kilo betyr mye for løpingen - og ikke minst har jeg fått mye mer energi. Uten prosjektet med NOKA hadde jeg nok ikke klart å være like strukturert med kostholdet, og heller ikke like motivert til å trene målrettet, med både rolige og intensive økter. 

Dét sier den sporty og treningsglade IT-konsulenten Rune (49) om målet han nylig nådde om å justere vekten sin, for å kunne klare mila på under 40 minutter. Som del av Runes prosjekt med å gå ned i vekt, valgte han å delta i et tremåneders testprosjekt sammen med åtte andre deltagere. Prosjektet gikk ut på å gå ned i vekt ved å ta i bruk NOKAs måltidserstattere over en avgrenset tidsperiode. De sju kiloene Rune gikk ned i løpet av testperioden har gitt merkbare resultater. 

 – Nå presterer jeg like godt som jeg gjorde på videregående, og jeg er i ferd med å slå personlige rekorder, sier Rune fornøyd.

Sett sammen ditt NOKA-program og få velkomstgave til en verdi av kr 699! Som abonnent får du tilsendt et opplegg tilpasset ditt vektmål og måltidserstattere som hjelper deg på veien.

Hardtrening hjalp ikke 

Før prosjektet startet, var Rune allerede en slank og veltrent mann - slett ingen du ville forbinde med en som prøver å gå ned i vekt. Han er typen som alltid har likt å løpe og trene. I en periode der Rune gikk gjennom et samlivsbrudd og sto overfor noen av livets tøffeste utfordringer, klarte han ikke lenger å prioritere å ta vare på seg selv. Han sluttet å trene og begynte å legge på seg. Etterhvert kom treningsgleden heldigvis tilbake. Men selv om han trente hardt, slet han med å gå ned de siste kiloene som skulle til for å justere vekten tilbake til normalen – og på den måten oppnå å komme i mål med løpeprestasjonene.

– Jeg trente masse, men gikk likevel ikke ned i vekt, sier Rune. 

Så hvorfor skulle det vise seg så vanskelig å bli kvitt de få kiloene? Selv har Rune en teori. 

 – Det som skulle til, var kontroll på kaloriinntaket. Når du har det, kan du rette fokus mot det du vil, som for min del var å forbedre løpingen. 

I ettertid ser Rune tydelig at årsaken til at han manglet kontroll over kaloriene lå i livsstilen: Med de matvanene han hadde, klarte han ikke å spise riktig i sin hektiske jobbhverdag, der han ofte løper fra møte til møte. 

Endret livsstil og matvaner

Dét fikk han hjelp til gjennom testprosjektet hos NOKA. Marthe Nybakke har femårig mastergrad i klinisk ernæring i tillegg til en mastergrad i treningsfysiologi. Som ernæringsrådgiver i NOKA jobber hun med å motivere og formidle kunnskapen man trenger for å lykkes med sitt vektmål – og er den som har utviklet vektprogrammene som tilbys i NOKAs abonnement-ordning. Marthe ga personlig veiledning til alle i testprosjektet, også Rune, som hun opplevde som mer enn lærevillig. 

 –Rune ønsket å få en bedre forståelse av ernæring ved trening, og det ga resultater på løpingen hans, sier Nybakke.

Gjennom veiledning fra ernæringseksperten ble Rune mer bevisst på at det som fungerer best for ham er å spise regelmessig, med tanke på å nå målene han hadde satt seg. For ham betydde det å få i seg alle måltider - både frokost, lunsj, middag og kvelds. Han ble også overrasket over hvor mye frukt og grønt han faktisk kan spise, uten at det påvirker vekten.  

 – Med NOKAs måltidserstattere og de gode rådene jeg fikk fra Marthe har jeg fått kontroll på hvor mye jeg egentlig skal spise. Hun har hjulpet meg å systematisere og bli mer bevisst på ting jeg egentlig har visst fra før, sier Rune.

Etter å ha gått ned sju kilo anbefaler han NOKA til alle som trenger hjelp til å få i seg nok riktige næringsstoffer ved trening og livsstilsendring. Nybakke utdyper hvorfor NOKA kan være et godt hjelpemiddel, og ikke bare for vektnedgang.

 – NOKA sine måltider har en god sammensetning av næringsstoffer. NOKA er ikke bare for de som ønsker en vektnedgang, men kan også brukes for å korrigere vekten ned og holde den stabil, som en enkel måltidsløsning i perioder med liten tid. Du kan også kombinere NOKA-måltider med vanlige måltider og fortsatt oppnå vektnedgang. 

Ny hverdag og nye mål

Rune er bevisst på at det kan være krevende å komme ned i vekt i utgangspunktet, men legger ikke skjul på at den virkelig store utfordringen har vært å opprettholde vektnedgangen over tid i etterkant. Til nettopp det formålet mener han at NOKA er et godt verktøy. For Rune er det mest praktisk å bruke NOKA sine måltidserstattere til lunsj i den travle arbeidshverdagen, og til kvelds, siden det er da han gjerne blir fysen.

– I dag har jeg hatt møter hele dagen uten pause, og har ikke hatt tid til lunsj. Da er NOKA-produkter helt suverent å bruke.  Når du spiser en porsjon NOKA vet du at du får i deg et alle næringsstoffene og du får et bidrag til et sunt og godt kosthold. I tillegg vet du eksakt antall kalorier. NOKA er ingen kulinarisk opplevelse, men de smaker godt, sier Rune, som liker kyllingsuppen best til lunsj. 

Motivasjonstips (1901 × 950 px) (5).jpg

Rune tar ofte en NOKA-shake til restitusjon etter å ha løpt, noe som er fordelaktig fordi de inneholder mye protein. Til kveldsmat tar han gjerne en søt shake med smak av karamell eller sjokolademüsli. Siden han opplever shakene som «godteri», fungerer de som et godt alternativ når han blir fysen. Havregryn er standard til frokost, mens middagen spises sammen med familien.

Etter læringsreisen han har vært på med NOKA, kan Rune konkludere med at en kombinasjon av riktig ernæring, bevissthet om kaloriinntak og målrettet trening er oppskriften som gir best resultater - både på vekten og løpeprestasjonene. Nå har han satt seg nye mål, og vil fortsatt bruke NOKA som verktøy for å nå dem. 

 – Målet for våren var å løpe mila på under 40 minutter. Nå som jeg kan sjekke av på dette målet, er neste mål å se 38-tallet på stoppeklokka. Med strukturert trening og måltidserstattere fra NOKA er jeg optimistisk, runder Rune av. 

Ekspertens tips om mat og trening

For å få mest ut av treningen er det viktig å være bevisst på hva du spiser. Men like viktig er tidspunktet du spiser på i forhold til treningsøkten din. Her er Marthes beste tips: 
  • Unngå å trene når blodsukkeret er på vei ned. La det derfor gå maksimalt fire timer fra du spiser et hovedmåltid til du trener.
  • Spis et NOKA-måltid eller ta deg shake før trening, om det er lenge siden siste måltid.
  • Noka sine produkter har ganske høyt innhold av proteiner, og egner seg derfor godt både før og etter trening.
  • Lenge til mat etter trening? Ta en NOKA-shake rett etter treningsøkten, slik at du får riktig påfyll av næringsstoffer – for NOKA er et godt restitusjonsmåltid. 
  • Legg til frukt eller grønt til din NOKA etter trening, så får du et mer komplett måltid.  

Start din vektreise. Velg ditt program.
Kom i gang og velg ditt program. Opprettholde trivselsvekt, Gå ned i moderat tempo eller Gå ned i raskt tempo.
Bli abonnent og få velkomstgave til en verdi av kr699! Velg ditt mål og sett sammen dine produkter her!