Asiatisk poke bowl

Asiatisk poke bowl

Dette er en perfekt oppskrift for rask hverdagsmat, hvor du kan mikse og matche ut ifra hva du har liggende i kjøleskapet.

Ingredienser

  • 4 stk laksefilet eller annen valgfri proteinkilde (Kylling, kikeerter eller linser passer perfekt)
  • 4 del ris – velg gjerne fullkorn eller naturris 
Salat
  • 3 stk gulrot
  • 1 hode hjertesalat (200gram) 
  • 2-3 ss sesamfrø  
  • Eller andre valgfrie grønnsaker... 
Dressing & Rødløk
  • 1 lime 
  • 2 rødløk 
  • 1 ss Lønnesirup/ Honning 
  • 1/2 dl Eplesidereddik/ Hvitvinseddik 
  • 1 ss Olivenolje
  • 1 klype salt
  • 4 ss Soya saus  

Fremgangsmåte

  1. Sett på risen og følg anvisningene på pakken. 
  2. Skrell rødløken og kutt den i terninger eller skiver. Kok opp eddik og honning/lønnesirup i en stekepakke og vend inn løken. La trekke i ti minutter, mens du begynner på salaten.
  3. Kutt opp grønnsaker i strimpler og rasp gullerot. Putt ingrediensene i en bolle og bland godt sammen, sammen med olivenolje (1 ss) og lime/ sitron. 
  4. Stek fisken i 2-3 minutter på hver side i samme stekepanne som løken putrer i. Trekk pannen vekk og la laksen hvile minutter. 
  5. Bland sammen soyasaus, lønnesirup/honning, eplecidereddik og litt lime til sausen.
  6. Anrett i en bolle i “poke bowl” stil og dryss sesamfrø på toppen. Velbekomme!  
     
Bli medlem og få tilgang til NOKA sitt oppskriftsbibliotek