Asiatisk poke bowl

Asiatisk poke bowl

Dette er en perfekt oppskrift for rask hverdagsmat, hvor du kan mikse og matche ut ifra hva du har liggende i kjøleskapet.

Ingredienser

  • 4 stk laksefilet eller annen valgfri proteinkilde (Kylling, kikeerter eller linser passer perfekt)
  • 4 del ris – velg gjerne fullkorn eller naturris 
Salat
  • 3 stk gulrot
  • 1 hode hjertesalat (200gram) 
  • 2-3 ss sesamfrø  
  • Eller andre valgfrie grønnsaker... 
Dressing & Rødløk
  • 1 lime 
  • 2 rødløk 
  • 1 ss Lønnesirup/ Honning 
  • 1/2 dl Eplesidereddik/ Hvitvinseddik 
  • 1 ss Olivenolje
  • 1 klype salt
  • 4 ss Soya saus  

Fremgangsmåte

  1. Sett på risen og følg anvisningene på pakken. 
  2. Skrell rødløken og kutt den i terninger eller skiver. Kok opp eddik og honning/lønnesirup i en stekepakke og vend inn løken. La trekke i ti minutter, mens du begynner på salaten.
  3. Kutt opp grønnsaker i strimpler og rasp gullerot. Putt ingrediensene i en bolle og bland godt sammen, sammen med olivenolje (1 ss) og lime/ sitron. 
  4. Stek fisken i 2-3 minutter på hver side i samme stekepanne som løken putrer i. Trekk pannen vekk og la laksen hvile minutter. 
  5. Bland sammen soyasaus, lønnesirup/honning, eplecidereddik og litt lime til sausen.
  6. Anrett i en bolle i “poke bowl” stil og dryss sesamfrø på toppen. Velbekomme!  
     
Næringsinnhold per porsjon: Ca. 500-600 kcal 

Tips & Råd:

Bytt ut vanlig ris med fullkornsris eller naturris. Fullkorn betyr at skallet ikke er fjernet, som gjør at det er en kilde til flere næringsstoffer enn vanlig hvit ris som sink, magnesium, kobber, fosfor, vitamin B1 og B2. Alle typer er også naturlig glutenfritt.  Du kan bytte ut laksen med hvit fiks. Da sparer du ca. 230 kcal per porsjon.  

Se også disse oppskriftene: