Bibimbap

Bibimbap

En fargerik rett med masse grønnsaker! Denne retten kan varieres til det uendelige, og tilpasses ulike smaker. Koreas svar på pytt-i-panne!

Ingredienser

  • 2dl ris, eller quinoa
  • 2 egg
  • 2 never spinat
  • 200g storfe mørbrad
  • 1/2 paprika, i skiver
  • 1 gulrot, strimlet
  • 1/2 squash, strimlet
  • 2dl shiitake sopp (eller annen sopp. F.eks. aromasopp)
  • Asparges, deles i mindre biter
  • 1/3 Brokkoli, kuttes i mindre bunter
  • Vårløk, kuttes i tynne skiver
  • 1ss hoisinsaus
  • Sesamfrø

Fremgangsmåte

  1. Start med å koke risen etter anvisning på pakken
  2. Klargjør alle grønnsakene, strimle gulrot og squash, og kutt opp de andre i passende biter.
  3. Stek alle grønnsakene (med unntak av vårløken) etter tur, bruk litt olje, men du trenger ikke tilsette ny olje for hver ny grønnsak du steker. Legg de stekte grønnsakene til side og kutt mørbraden i tynne skiver.
  4. Stek mørbraden på høy temperatur, og tilsett hoisinsaus rett før du tar den ut av pannen
  5. Stek eggene til slutt, la plommen være rennende
  6. Legg først ris i bunnen av en dyp tallerken og legg deretter egget først, dander grønnsakene rundt eggeplommen og strø over sesamfrø og vårløk til slutt.
Næringsinnhold per porsjon: Ca 480kcal.
Oppskriften er beregenet til 4 porsjoner. 


Tips & Råd:

Bibimbap er den ultimate rett for deg som har en del slitne grønnsaker i kjøleskapet som burde brukes opp! Bruk det du har, og kjøp eventuelt inn noen favoritter, så får du en fargerik og smakfull rett!

Bli medlem og få tilgang til NOKA sitt oppskriftsbibliotek