Sitronpasta med scampi

Sitronpasta med scampi

En skikkelig rask middag som smaker så godt! En tydelig smak av sitron i retten, og hvis du skal gjøre den ekstra god, bruk fersk pasta!

Ingredienser

  • 1ss hvetemel
  • En klype salt
  • Litt pepper
  • 200g scampi
  • 1ss olje
  • 1 hvitløksfedd, kuttet i små biter
  • 1 sitron, ½ i skiver og halvparten saften av
  • ½ dl vann
  • 1 grønnsaksbuljong
  • 150g spaghetti (best med fersk)
  • En neve bladpersille, finhakket
  1. Tin scampi i kjøleskap over natten eller i kaldt vann
  2. Kok opp spaghetti etter anvisning på pakken (husk å ta vare på noe av kokevannet!)
  3. Bland mel, salt, pepper og tilsett scampi og bland.
  4. Stek scampi i en stekepanne med litt olje, ca. 1 min på hver side (pass på at de ikke ligger for lenge, da blir de tørre). Legg til side på ett papir.
  5. Tilsett hvitløken og litt olje i pannen og fres i 1 minutt, tilsett deretter sitron, både skivene og sitronsaften samt ½ vann. Knus buljongterningen og tilsett i pannen. La det småkoke noen minutter.
  6. Tilsett litt av kokevannet til pastaen, 1-2ss. Tilsett deretter scampi og persille og kok i ca. 1 min før du tilsetter spaghetti.
Næringsinnhold per porsjon: Ca 500kcal
Oppskriften er beregenet til 4 porsjoner. 


Tips & Råd:

Lyst på en lett og smakfull rett, da bør du teste denne! For å spare enda flere kalorier kan du bytte ut noe av pastaen med squashgetti for eksemepl, da river du squash i tynne skiver og mikser inn, på denne måten får du et mer kalorivennlig måltid med mer grønnsaker!

Bli medlem og få tilgang til NOKA sitt oppskriftsbibliotek