Kremet gresskarsuppe

Kremet gresskarsuppe

Det er mange gode grunner til å spise gresskar. Prøv denne smakfulle suppen proppfull av vitaminer og sunne næringsstoffer!

Ingredienser

  • 1 stk stor søtpotet
  • 3 stk gulrot  
  • 800g gresskar
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk 
  • 1 ss rapsolje/ eller lignende
  • 3 dl Lettmelk
  • 250g lett kokosmelk
  • 3 ss Lett soyasaus
  • 1-2ss salt & pepper  
  • 1 ts chillipulver/ eller fersk chilli. 
    Evt. 1ss rømme/kesam til servering 

Fremgangsmåte

  1. Start med å forberede grønnsakene. Grovhakk gresskar, gulrøtter og søtpotet og sett til kok i en kjele. Du kan også bruke ferdiglaget gresskarpure i oppskriften, men vet med å tilsette denne.  
  2. Kutt opp og stek løk og hvitløk i olje i en egen kjele. Fres løken til den er blank.  
  3. Når grønnsakene er møre, heller du de over i den andre gryten og finner frem stavmikseren. Miks alt sammen til du får en deilig suppekonsistens.  
  4. Tilsett kokosmelken og mer melk etter behov. Smak til med soyasaus, chilli, salt og pepper. La suppen putre noen minutter og den er klar til å serveres.  
  5. Bruk gjerne en lettrømme eller kesam oppi for smakens skyld.  
Næringsinnhold per porsjon: Ca 250 kcal

Tips & Råd:

Visste du at gresskar kun innholder 18 kcal per 100 gram? I tillegg til dette er innholdet av karbohydrater relativt lavt med kun 4,2 gram per 100 gram. Dette gjør gresskar til en bra valg om man vil holde blodsupperet stabilt og spare kalorier. Gresskar er også en bra kilde til flere næringsstoffer som Vitamin A og kalium.