Tourlou (Gresk vegetargryte)

Tourlou (Gresk vegetargryte)

En varmende, næringsrik og god gresk-inspirert vegansk gryte. Denne kan fint stå over natten i kjøleskap og varmes opp igjen dagen etter!

Ingredienser

  • 1stk. aubergine, i halvmåner
  • 1stk. squash, i halvmåner
  • 1stk. stor søtpotet, deles først i 4, deretter i 1-1,5 cm tykke skiver (½ halvmåne)
  • 2stk. middels store poteter, i biter
  • 1stk. rød paprika, i biter
  • 1stk. grønn paprika, i biter
  • 2stk. gulrøtter, i 1-1,5 cm tykke skiver
  • 1stk. gul løk, finhakket
  • 2-3 fedd hvitløk, finhakket
  • 1ss tomatpure
  • 1 boks hakkede tomater (400 g)
  • 4dl grønnsaksbuljong
  • ½ - 1ts oregano
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Finn frem en stor gryte og stek løken i litt vann til den begynner å bli blank og myk.
  2. Tilsett hvitløk og tomatpure, og la det surre et par minutter.
  3. Ha i resten av grønnsakene, hakkede tomater, buljong og krydder. Bland godt sammen.
  4. La retten koke på middels varme i 50-60 minutter, eller til grønnsakene er møre. Rist og vend litt på kjelen underveis. Retten skal ikke røres i!
Næringsinnhold per porsjon: Ca. 250 kcal.

Tips & Råd:

Dryss gjerne litt frisk, hakket persille, over den ferdige retten. Noen dråper sitron smaker også godt. Du kan også toppe med oliven, og smuldre over litt fetaost. Server gjerne med godt brød (f.eks. gresk landbrød) ved siden av.