9 av 9 gikk ned med NOKA

9 av 9 gikk ned med NOKA

I tre måneder har ni personer brukt NOKA sine måltidserstattere for å gå ned i vekt. Samtlige klarte det, og nesten alle fortsetter med NOKA.

Artikkel skrevet i samarbeid med Se & Hør 
Publisert onsdag 18. mai 2022

Gjennom tre måneder har vi fulgt ni personer som har brukt NOKA sine måltidserstattere til å forbedre helsen, gå ned i vekt og få sunnere matvaner. Personene i testen ønsket å gå ned alt fra 5 til 25 kilo, og NOKA ble derfor en god start på å nå de ulike målsetningene.

Nå tenker jeg mer på hva og hvor mye jeg spiser. NOKA har gode smaker så jeg savnet ikke annen mat noe særlig. Et lettvint og godt måltid som er veldig fint å ta med på jobb, sier Geir-Ove (52). Målet er 18 kilo, og med 6,5 kilo ned i testperioden er han godt på vei.

Den gode nyheten er at samtlige gikk ned i vekt, og ønsker å fortsette med de nye innarbeidede rutinene.

MIDDAG: Med Noka har jeg fått en enklere hverdag. Det blir ofte Noka til middag for meg, og det er bare tilsatte masse grønnsaker og for eksempel ekstra kylling i kyllingggryten, sier Charlotte som gikk ned nesten 4,5 kilo i testperioden.

 Jeg vil alltid ha NOKA tilgjengelig fra nå av. En shake til frokost på jobb har blitt en nødvendighet, da jeg ikke har tid til noe annet. Når resten av familien spiser noe jeg vet er for mye kalorier i tar jeg heller et raskt NOKA-måltid, sier Charlotte (40).

Marthe Nybakke (26) har 5-årig mastergrad i klinisk ernæring og en mastergrad i treningsfysiologi.

NOKA sine måltider har en god sammensetning av næringsstoffer. NOKA er ikke bare for de som ønsker en vektnedgang, men kan også brukes for å holde vekten stabil, for en enkel måltidsløsning i perioder med liten tid. Du kan også kombinere NOKA-måltider med vanlige måltider og fortsatt oppnå vektnedgang, sier Marthe Nybakke.

ERNÆRINGSEKSPERT: Marthe Nybakke mener at NOKA er et godt alternativ til mellommåltid eller mat på farten. - Rekker du ikke frokosten kan en NOKA-shake være et alternativ, sier hun.

Slik utførte vi testen

Før deltakerne startet med NOKA var de så heldige å få veiledning av Marthe Nybakke. Først fylte de ut en tredagers matlogg, og ut i fra den kartla hun hvilke matvaner hver enkelt person hadde. Via en telefonsamtale fikk de tips til hvordan bruke NOKA sine produkter, samt råd til hvordan gjøre om på eksisterende mat- og treningsvaner. Testpersonene hadde også tilgang til ernæringseksperten underveis.

Siden middag er et viktig samlingspunkt for familien, ønsket de aller fleste å spise vanlig middag. NOKA ble heller en erstatning for frokost, lunsj, kvelds og mellommåltid.Så hva synes de?

For det første er det veldig hyggelig at alle deltakerne har gått ned i vekt. Samtlige svarer også at de har fått mer kunnskap om ernæring og helse, at de har blitt mer bevisst på næringsinntaket og av den grunn ønsker å fortsette med de nye matvanene.

8 av 9 opplever at de har fått bedre matrutiner, 7 av 9 mener at måltidene med NOKA har gitt dem mer energi i hverdagen og 7 av 9 ønsker å fortsette med NOKA fremover for å nå sine mål.

MEST NED: Med hele 9 kilo var May-Synnøve (38) personen som gikk mest ned. Hun elsker shakene, blant annet på grunn av det gode utvalget på smaker. - Er veldig fornøyd med at jeg ikke måtte gå sulten. De er gode på smak, og de metter lenge, sier hun.

For flere av deltakerne ble NOKA en hjelp til å få i seg flere måltider i løpet av dagen. Frokost og lunsj var typiske måltider de pleide å hoppe over.

For meg var det veldig bra å få starte med minst to måltider med NOKA per dag. Så mye enklere å få inn sunne matrutiner. Dessuten har det hjulpet meg til å holde meg unna søtsaker på kveldstid, sier Janne (40) som både gikk ned fem kilo og fikk bedre humør.

NOKA gjorde at jeg begynte å spise fire måltider om dagen istedenfor en til to, sier Lene (46).

Det er også veldig positivt at 6/9 har blitt inspirert til å trene mer og være mer i fysisk aktivitet.

Jeg har gått ned 6,7 kilo, så jeg kommer til å fortsette rutinene med lite mat ofte og med treningen, sier Arnt (41).


FORTSETTER: Renate (38) opplevde å gå både ned og opp, men fortsetter med NOKA fordi hun ønsker å gå mer ned i vekt, ha et bedre kosthold og kontroll på kaloriene. Shake med smak av capuccino er hennes favoritt.

I bedre form med NOKA

Rune skiller seg ut fra de andre, for han ønsket å bruke NOKA til å bli fem kilo lettere for å peile inn løpeformen til løp. Fem ble til sju kilo, og dermed var han den som gikk nest mest ned i vekt.

Jeg føler meg lettere rett og slett, og jeg har fremgang på løperesultatene mine. Det hadde jeg nok uansett fått, men ikke på samme måte. Det er syv kilo som ikke er med på turen lengre, og det har mye å si når jeg skal prøve å løpe så fort som jeg klarer, sier Rune (49) som er så fornøyd at han har rekruttert flere treningsvenner til NOKA.

BEDRE LØPEFORM: Rune var normalvektig, men ønsket å gå ned i vekt for å forbedre løpeformen. Etter å ha gått med sju kilo anbefaler han NOKA til alle som trenger hjelp til å få i seg nok av riktige næringsstoffer ved trening.

Utfordringer

Selv om NOKA er et godt hjelpemiddel for å gå ned i vekt og til forandre livsstil, er det helt normalt å møte på utfordringer og miste motivasjonen underveis. Også for våre deltakere. Blant annet mistet Arnt motet en stund da vekta sto helt stille, og Geir-Ove syntes helgene og det å gå i selskaper var en utfordring.

Jeg har vært mye syk, og slitt med dårlig matlyst og liten mulighet til trening og mosjon. Men NOKA trenger ikke så mye planlegging, er lettvint og variert, sier Lene Alida (53) som allikevel klarte å gå ned 5 kilo.

Se også disse artiklene: