Guide for deg som vil opprettholde vekten

Guide for deg som vil opprettholde vekten

Denne guiden er for deg som har valgt pakken for å opprettholde vekten. Her forklarer vi deg hvordan du kan bruke NOKA for å oppnå god vektkontroll.

Denne pakken er ypperlig for deg som allerede har gjennomført en vektnedgang og ønsker å stabilisere vekten.

Bytt ut 1 av 4  hovedmåltider

Pakken består av 28 måltidserstattere og er lagt opp til at du skal spise NOKA til 1 av dagens hovedmåltider. Du velger selv hvilket måltid dette skal være. Ett NOKA-måltid sikrer kroppen din en solid dose med vitaminer og mineraler. Det er selvsagt ikke noe i veien for å spise NOKA til flere enn ett av måltidene, men pass på at kaloriinntaket ikke blir for lavt, slik at vekten fortsetter å krype nedover. Bruk gjerne NOKA som mellommåltid, som et måltid på farten eller i forbindelse med trening.  

Dette bør du tenke på

Få i deg nok væske. For lavt væskeinntak kan føre til slapphetsfølelse, hodepine og økt sultfølelse (1). Vann er den beste tørstedrikken, men du kan også drikke annen ikke-kaloriholdig væske (kaffe, te, light brus/saft etc.).

Husk at alt du putter i munnen teller. En liten neve nøtter mellom måltidene, en kaffe latte på morgenen, litt sunn snacks, et par riskaker, litt smør på skiven, en ekstra osteskive rett i munnen når maten smøres, saus/dressing på middagen etc. Dette virker kanskje ikke som så veldig mye der og da, men totalt sett vil slik ubevisst småspising kunne påvirke vekten.

Nyttige tips & råd

  • Vet du at det kommer en utskeielse (restaurant, bursdagsselskap etc.)? Spis NOKA til de andre måltidene den dagen, og fortsett som «vanlig» dagen etter. 

  • Vei/mål deg en gang i uken. Slik holder du kontroll på vekten, og kan enkelt oppdage eventuelle endringer.

  • Enten du har gått ned i vekt, eller kun ønsker å holde den vekten du allerede har, så vil det alltid være fornuftig å spise «smart». Dette innebærer mye grønnsaker, frukt, grove kornprodukter, magert kjøtt etc. Et slikt kosthold vil ikke bare hjelpe deg med å opprettholde vekten, men det vil også gi deg en bedre helse generelt.

  • Husk at det er kun deg selv som kan kontrollere vekten din. Ta smarte valg, og sør for at dette er valg som du kan leve med i lang tid fremover.  

Flere tips og råd til hvordan du kan opprettholde vekten finner du her.

Se også disse artiklene:

Guide for deg som vil ha en rask vektnedgang
Guide for deg som vil ha en moderat vektnedgang
Smarte matbytter som for deg som vil spare kalorier

Kilder