Elisabeth gikk ned 7 kilo på 3 måneder

Elisabeth gikk ned 7 kilo på 3 måneder

Elisabeth (52) gikk ned 7 kilo på tre måneder med måltidserstattere fra NOKA. I tillegg ble hun kvitt søtsuget hun har slitt med, og hennes atopiske eksem har bedret seg betraktelig.

En livsglad dame som liker å spare både penger og kalorier

Elisabeth er opprinnelig fra Kongsberg, men er nå bosatt på Skjetten. Her lever hun et travelt liv som saksbehandler og tenåringsmamma til to annenhver uke. Allikevel er hun flink til å kjenne etter når hun må trekke seg tilbake og roe litt ned. Elisabeth er høysensitiv, og nettopp derfor er det viktig for henne å kunne koble av. Dette gjør hun ved å være ute i naturen. Flere dager i uken går hun sine faste turer, og på sommerhalvåret blir det gjerne noen toppturer også. Trenger hun total avkobling, drar hun til torpet sitt i de svenske skoger. Her nyter hun roen og stillheten til det fulle, men en harrytur til Charlottenberg må også til. Å spare penger synes hun er gøy. «Litt som å spare kalorier», humrer hun.

Søtsug til besvær

Elisabeth har alltid vært opptatt av å spise sunt og regelmessig. Hun har god kontroll på kaloriinnholdet i ulike matvarer, og hun har alltid vært glad i å bevege seg. Så hvorfor trengte hun da å kvitte seg med noen kilo?

Ifølge Elisabeth selv, så har hun aldri vært veldig overvektig, men det var flere år siden hun hadde følt seg vel i egen kropp. Garderoben hennes, og klær generelt, hadde blitt en utfordring. Men, hvor kom de ekstra kiloene fra? Vi vet jo at hun har vært opptatt av både kosthold og bevegelse. Selv har hun et klart svar på dette; økningen i vekten skyldes søtsuget hun har slitt med i flere år. Ulike utfordringer på hjemmebane i kombinasjon med høysensitiviteten førte til cravings, spesielt etter sukker og raske karbohydrater. Det hele toppet seg da hun kom i overgangsalderen. Nå måtte noe gjøres!

2022 – et år med mange refleksjoner

2022 har vært et år hvor Elisabeth har reflektert mye rundt vekten, hvordan hun skulle klare å gå ned de uønskede kiloene, og ikke minst; hvordan hun skulle klare å holde vekten nede. Hun ønsket å finne en løsning hvor opplegget skulle oppleves så normalt som mulig. Rigide dietter med «ja- og nei- mat» var utelukket. De ville bare få henne til å få enda mere lyst på de «forbudte» matvarene. Hun var heller ikke interessert i å gå på en ren pulverkur, hvor man ikke kan spise noe annet.

Da sommeren kom, satte hun inn høygiret, og begynte å Google etter en løsning som kunne passe akkurat hennes ønsker og behov. Hun kom over en artikkel om NOKA, og leste ivrig videre. Den handlet om en dame som hadde vært testpilot, med stor suksess. Kanskje kunne dette være noe for henne også? Hun dristet seg til å sende en e-post til Vita, og søkte om å bli testpilot. Gleden var stor da Vita kontaktet henne og sa at hun var trukket ut til å være med på høstens pilotprosjekt. Nå var både motivasjonen og humøret på topp!

Tre måneder senere – 7 kilo lettere, null søtsug og betraktelig bedre hud

Motivasjon er nøkkelen til suksess når det gjelder vektnedgang, og hos Elisabeth var denne så absolutt til stede. Hovedsakelig brukte hun NOKA til 3 av dagens 4 hovedmåltider. Frokosten var en shake, lunsjen en av varmrettene, middagen var vanlig mat, og til kvelden ble det også en shake. Mellom måltidene tok hun seg litt frukt og lavkaloriyoghurt. Enkelte dager spiste hun NOKA til alle 4 måltidene, men stort sett ble det med 3 NOKA-måltider og en vanlig middag.  

Da vi spurte om hvilke utfordringer hun hadde møtt på underveis, kom svaret kontant; ingen! For Elisabeth hadde dette opplegget fungert uproblematisk. Måltidene var gode på smak, og de mettet godt. Shakene, spesielt den til kvelds, satte en stopper for søtsuget, som nå er mer eller mindre helt vekk. Å kunne spise en vanlig middag, samt litt frukt og yoghurt, gav følelsen av et tilnærmet vanlig kosthold.

Det å holde motivasjonen oppe underveis, var heller ikke noe problem. Vektnedgangen gikk raskt, og hun følte seg ikke sulten. Søtsuget og cravingsene hun hadde slitt med i flere år forsvant. Hun kunne plutselig smette inn i de trangeste olabuksene, og stramme gensere og kjoler ble tatt på med glede. Og kanskje den største gleden av alle; den tørre og irriterte ansiktshuden som skyldtes atopisk eksem roet seg betraktelig! Elisabeth takker NOKA og et redusert inntak av sukker for dette. NOKA inneholder en mengde vitaminer og mineraler som kan virke positivt på hud, hår og negler. 

Ærlige meninger, noen tips og veien videre

De som kjenner Elisabeth godt, vet at hun generelt sett har et kritisk og noe skeptisk blikk til nye ting. Men, de vet også at når hun først kommer med en anbefaling, så kan hun trygt stå inne for den. NOKA anbefaler hun varmt. For henne fungerte konseptet utmerket, og hun opplevde det som lett å leve med. Hun trekker spesielt frem at å kunne kombinere NOKA med vanlig mat var veldig positivt. Da følte hun at hun hadde et tilnærmet vanlig kosthold.

Vi måtte selvsagt spørre om hun hadde noen favoritter hun ville trekke frem, og om hun hadde noen tips hun ville dele med dere:

«Mine favoritter av shakene er blåbær og sjokolade. Og de smaker nesten som godteri. Og av varmrettene har jeg spist mest av spagetti bolognese og grønnsaksgryte. Om jeg skal komme med noen tips til andre må det være at om du bytter ut måltidene frokost og lunsj med NOKA måltidserstattere og spiser vanlig middag samt frukt og litt yoghurt ila dagen er det etter min mening et veldig lett og gjennomførbart opplegg å følge. Blir nesten som et vanlig kosthold. Og en shake til kvelds er et godt alternativ til kveldsmat og bidrar samtidig til å stagge evt søtbehov.».

Når det gjelder veien videre, så har Elisabeth allerede bestemt seg. Det første målet var å gå ned 7 kilo. Det klarte hun med glans. Nå jobber hun videre mot hovedmålet som er 10 kilo. Det er hun sikker på at hun vil få til i løpet av kort tid. Etter at dette målet er nådd, ønsker hun å bruke NOKA en god stund fremover til å stabilisere vekten, og hun er sikker på at hun kommer til å spise NOKA etter dette også. Det er jo så sunt og godt!

Elisabeth avslutter med en oppfordring til alle der ute:

Jeg mener at det å skylde på overgangsalder eller annet ifm. økt vekt er for lettvint. Det er alltid, uansett hva det er, verdt å prøve å finne en løsning, og det er aldri for sent!  Løsningen for meg ble NOKA. Det er ikke sikkert det funker på samme måte for deg, men det er verdt å prøve.

Se også disse artiklene:

Start din vektreise. Velg ditt program.
Kom i gang og velg ditt program. Opprettholde trivselsvekt, Gå ned i moderat tempo eller Gå ned i raskt tempo.