Vivian gikk ned 10 kilo på 2 måneder

Vivian gikk ned 10 kilo på 2 måneder

Gikk ned 10 kg på to måneder med måltidserstattere fra NOKA. Nå opplever hun at hverdagsaktivitetene går lettere, og i tillegg har energinivået fått et boost.

Mange baller i lufta, tidsklemma og et synkende aktivitetsnivå

Vivian er gift, har to barn og en hund. Hun jobber 100%, og på toppen av det hele, tar hun videreutdanning på deltid. Det sier seg selv at Vivian er en travel dame med mange baller i lufta. Tidligere var hun aktiv, trente regelmessig og hadde grei kontroll på kostholdet. Men, etter hvert som hverdagen ble mer hektisk og krevende, sank aktivitetsnivået. Matvanene ble også mer varierte, og noen ganger ble de usunne valgene enklere å ty til. Det er ikke alltid så lett å ta de beste valgene når barna må rekke fritidsaktiviteter, og hun selv har skole til sene ettermiddagen to dager i uken. Hverdagsmiddagene kunne da fort bli av den enklere sorten. I helgene ble det derimot litt ekstra gode middager eller take-away, gjerne etterfulgt av et litt for stort inntak av godis. Disse matvanene, samt et redusert aktivitetsnivå, førte til at kiloene gradvis snek seg på.

 

Fra en stabil vekt til 15 kilo tyngre

Vivian har slanket seg en gang tidligere, og klarte å beholde vekten stabil over lengre tid. Men, den hektiske hverdagen, kostholdsendringen, pluss en skade som gjorde at hun ikke kunne trene slik hun ville, førte til at kiloene økte igjen. Til slutt hadde hun lagt på seg 15 kilo, og følte seg ikke lenger vel i egen kropp. Nå var det på tide å gjøre noe! Men hva? Å finne måltider som både smakte godt, mettet, og samtidig gav den næringen hun trengte, det opplevde Vivian som vanskelig. Spesielt gjaldt dette måltidene til frokost og lunsj.

 

Dette har jeg ingen erfaring med, men kan det være løsningen?

På Facebook har NOKA en egen side for dem som ønsker å bli en del av NOKA-fellesskapet; «Team NOKA». Denne gruppen meldte Vivian seg inn i, og nettopp her oppdaget hun at NOKA søkte etter test-piloter. Hun hadde ingen erfaring med denne typen måltidserstattere fra tidligere av, kun hørt litt om det «her og der». Blant annet hadde hun hørt at det kunne fungere for en rask vektnedgang, og at det var et fint supplement for å kunne holde vekten stabil. Vivian ble nysgjerrig på NOKA, og sendte derfor inn en søknad om å kunne bli test-pilot. Til sin store glede, fikk hun positiv tilbakemelding, og ivrig satte hun i gang.

10 kilo lettere på to måneder – rom for både kake og familieliv

Måltidene fra NOKA kom i hus, og en spent Vivian begynte å ta dem i bruk. Hun valgte å erstatte frokost, lunsj og kvelds med NOKA. Middagen ville hun spise med familien, og maten skulle være den samme som de andre spiste. Opplevelsen var utelukkende positiv. Hverdagen ble lettere, måltidene smakte godt, de mettet og holdt henne mett lenge. Her trekker hun blant annet frem shakenes fyldige konsistens som en medvirkende faktor. I tillegg merket hun at energinivået økte betraktelig. 
Det å kombinere familielivet med vektnedgangen har hun opplevd som helt uproblematisk. Hun har også unnet seg litt kake til spesielle anledninger, med god samvittighet. Selv mener hun at det viktigste er å se helheten i det man gjør. Å unne seg et kakestykke en gang iblant skal man ikke se på som noe nederlag, og alt er ikke ødelagt selv om man får et avvik i matplanen. Nettopp dette har bidratt til at Vivian har klart å holde et målrettet fokus fremover. Motivasjonen har det heller ikke stått på. Den har blitt holdt oppe ved at hun hele tiden så tydelige fremskritt, og at overskuddet i hverdagen bare økte og økte.

 

Måloppnåelse og veien videre

Da Vivian startet opp, var målet hennes å komme seg ned til trivselsvekten sin. Hun ville med andre ord gå ned de 15 kiloene hun tidligere hadde lagt på seg. Da vi snakket med henne, var det to måneder siden hun hadde begynt med NOKA, og 10 av de 15 kiloene er borte. Hun er ikke i tvil om at de resterende 5 kiloene også forsvinner, men hun er innstilt på at dette kan ta litt lengre tid. De siste kiloene er jo alltid de vanskeligste å bli kvitt! Dette skyldes gjerne at kroppen nå har begynt å venne seg til sin nye vekt. Den vil også bruke mindre energi totalt enn tidligere. Jo tyngre kroppen er, jo mer energi kreves for å bevege den.

Veien videre etter at de 15 kiloene har forsvunnet, har hun klart for seg. Da kommer den største jobben, nemlig stabiliseringsfasen og det å holde vekten nede. Planen er da å gradvis bytte ut NOKA med vanlig mat. Hun vet, fra tidligere erfaring, at dette er noe som må skje over tid, slik at kroppen gradvis venner seg til flere kalorier. 

Vivians meninger om NOKA, og et par tips til deg som vil ned i vekt

Før vi avslutter samtalen, har vi noen spørsmål vi ønsker Vivians ærlige svar på: 
 
Hva syntes du om NOKA generelt? 
Jeg er veldig fornøyd med produktene til NOKA, og tenker å fortsette å bruke NOKA for å opprettholde vekten der jeg ønsker den skal være.
Hvordan fungerte NOKA for deg? 
NOKA har fungert bra for meg. Shakene har vært perfekte måltider til frokost og kvelds, mens middagsrettene har jeg spist til lunsj. 
Fant du deg noen favoritter, og hvorfor ble dette favorittene dine?
Jeg liker veldig godt grønnsaksgryten og spaghetti bolognese, fordi måltidene har en god smak. Shakene som jeg liker best er jordbær, blåbær, cappuccino og karamell. 
Har du noen tips eller råd som du ønsker å dele med andre som vil ned i vekt? 
Mitt råd er å sette seg et mål, hva vil du oppnå og ikke glem å kose deg litt underveis. Det tar tid å gå ned i vekt og det er viktig å ikke miste motivasjonen om vekten stopper litt opp. Noen ganger står vekten stille, men den beste indikasjonen på at ting går rett vei er å måle midjemålet sitt underveis. 
 
Hvis man har veldig lyst på noe godt litt sent på kvelden hjelper det å ta en shake, i stedet for å spise noe usunt.  
Start din vektreise. Velg programmet som passer for deg.
Kom i gang og velg ditt program. Opprettholde trivselsvekt, Gå ned i moderat tempo eller Gå ned i raskt tempo.