Shakshuka

Shakshuka

Shakshuka er en rett som kna nytes både som varm lunsj eller en sunn middagsrett! Her posjeres egget i en god tomatsaus med paprika og løk.

Ingredienser

  • 1stk. gul løk, hakket
  • 1stk. rød paprika, i små terninger
  • 1 boks hakkede tomater
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • ½ - 1stk. chili, finhakket
  • 2ts paprikapulver
  • 1ts spisskummen
  • ¼ts kanel
  • Salt og pepper
  • 4stk. egg
  • 8stk. cherrytomater, delt i to
  • Vårløk, finsnittet
  • Friske urter (basilikum, persille, koriander el.)

Fremgangsmåte

  1. Stek løk, paprika, hvitløk og chili i litt vann, på medium varme, til løken blir blank og myk. Bruk en stekepanne med litt høye kanter.
  2. Bland inn krydderne, og tilsett deretter hakkede tomater. La dette putre i ca. 5 min.
  3. Lag fire «hull» og knekk eggene oppi disse. Topp sausen rundt med cherrytomatene.
  4. La det putre (gjerne med lokk) i 5-8 minutter, alt etter hvordan du liker eggene dine.
  5. Strø over finsnittet vårløk, friske krydderurter og litt nykvernet salt. Ønsker du litt ekstra futt, dryss over litt tørkede chiliflak.

Næringsinnhold per porsjon: Shakshuka ca. 125 kcal. Brødskive ca. 80 kcal.

Tips & Råd:

Server med frisk salat og brød for et mer mettende middagsmåltid!

 

Se også disse oppskriftene: