Havrekjeks

Havrekjeks

Myke havrekjeks med tranebær, pekannøtter og sjokolade. Et godt alternativ til et lite mellommåltid som gir mye næring

Ingredienser

  • 100g havregryn
  • 50g havremel
  • 50g tranebær
  • 10g kokosflak eller revet kokos
  • 15g mørk sjokolade
  • 10g melkesjokolade
  • 20g pekannøtter
  • 1 klype maldonsalt
  • 1/2ts kanel
  • 1/2ts bakepulver
  • 1 liten banan
  • 2ss olje
  • 1 egg
  • 2ss honning
  • 2ss vaniljemelk eller vanlig lettmelk

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 180°C
  2. Hakk opp sjokoladen i mindre biter
  3. Miks alle de tørre ingrediensene sammen i en bolle
  4. Kjør banan, olje, honning, egg og melk glatt med stavmikser
  5. Hell over det våte i det tørre og rør sammen
  6. Bruk hansker og trill små kuler i hendene dine som du legger utover et stekebrett med bakepapir
  7. Press kulene litt ned med håndflaten og lag de runde med hendene
  8. Stek kjeksene i ca. 15 min, kjeksen vil ikke bli crunchy, men myk.
  9. La avkjøles før du serverer
Næringsinnhold per kjeks: Ca 140kcal.

Tips & Råd:

Husk at dette er mettende kjeks som kan brukes som et lite mellommåltid, ikke spis mange på en gang, men nyt hver kjeks. De bidrar med en rekke næringsstoffer, men inneholder også mange kalorier om du spiser mange. Du kan også redusere kaloriinnholdet ved å droppe å tilsette honning, tørket tranebær og sjokolade.