Fajita lompelasagne
Fajitas er en sikker vinner på fredagskvelden, som både er rask og smakfull! En rett som garantert kommer til å falle i smak hos hele familien.
Ingredienser
- 300 g ferdig grillet kyllingbryst (uten skinn), revet
- 1 løk i båter
- 1 rød paprika, strimlet
- 1 gul paprika, strimlet
- 1, grønn paprika, strimlet
- 3 vårløk, i tynne skiver
- 1 liten boks mais
- 1 pose fajita krydder
- 1 boks hakkede tomater
- 4 lomper (Aulie)
- 50 g lettost 16%, revet
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200 grader.
- Riv opp kylling og kutt grønnsakene, slik at du har alt klart.
- Finn frem en stor panne og stek løk og paprika (i litt vann) til løken begynner å bli litt myk.
- Tilsett krydderblandingen og hakkede tomater, og gi det hele et oppkok.
- Slå av platen, tilsett kyllingen og bland godt.
- Finn frem en liten ildfast form. Legg 1/3 av blandingen i bunnen. Legg på to av lompene (skjær dem gjerne til slik at de passer til formen). Strø over halvparten av maisen og vårløken.
- Gjenta trinn 5, og avslutt med den siste tredjedelen av blandingen. Topp med revet ost.
- Stekes midt i ovnen til osten har smeltet, og den begynner å få litt farge.
Næringsinnhold per porsjon: Ca. 300 kcal.
Tips & Råd:
Retten inneholder mye grønnsaker, men det er allikevel ikke noe i veien for å ta en salat ved siden av. En liten klatt med rømme og/eller guacamole smaker godt til. Husk i så fall at næringsinnholdet vil avvike fra det som er oppgitt.