Kikertcurry
En smakfull, mettende og næringsrik vegetarisk rett! Varmende på en kjølig dag, og perfekt for deg som ønsker en kjøttfri rett.
Ingredienser
Currypaste:
- 1ss olje
- 1 løk (rød eller gul)
- 3 hvitløksfedd
- 1 håndfull koriander
- 2ss ingefær
- 1 chili
Curry:
- 1 rødløk, strimlet
- 2ts gram masala
- 1ts gurkemeie
- 2ts spisskummen
- 2 håndfuller spinat
- 1/3 blomkål, kuttes i små bunter
- 2dl grønnsaksbuljong (1 terning kokes opp i 2dl vann)
- 300g kikerter (ferdig kokt uten lake)
- 4ss yoghurt naturell
- 100g tørr ris
Fremgangsmåte
- Kjør alle ingrediensene til currypastaen glatt med en stavmikser
- Fres pastaen ett par minutter på middels høy varme i en dyp stekepanne
- Tilsett løk, blomkål, garam masala, spisskummen og gurkemeie og stek ett par minutter til.
- Kok opp risen etter anvisning på pakken
- Ha i spinaten, og kikertene. Spinaten skal falle litt sammen før du tilsetter yoghurten og buljongkraften. La putre i ca. 10min før du serverer.
Næringsinnhold per porsjon: Ca 500 kcal
Tips & Råd:
I denne curryen kan du legge til andre grønnsaker som for eksempel brokkoli og paprika. Den kan også fint stå i kjøleskap noen dager og varmes opp igjen til middag!