Kikertcurry

Kikertcurry

En smakfull, mettende og næringsrik vegetarisk rett! Varmende på en kjølig dag, og perfekt for deg som ønsker en kjøttfri rett.

Ingredienser

Currypaste:
  • 1ss olje
  • 1 løk (rød eller gul)
  • 3 hvitløksfedd
  • 1 håndfull koriander
  • 2ss ingefær
  • 1 chili
Curry:
  • 1 rødløk, strimlet
  • 2ts gram masala
  • 1ts gurkemeie
  • 2ts spisskummen
  • 2 håndfuller spinat
  • 1/3 blomkål, kuttes i små bunter
  • 2dl grønnsaksbuljong (1 terning kokes opp i 2dl vann)
  • 300g kikerter (ferdig kokt uten lake)
  • 4ss yoghurt naturell
  • 100g tørr ris

Fremgangsmåte

  1. Kjør alle ingrediensene til currypastaen glatt med en stavmikser
  2. Fres pastaen ett par minutter på middels høy varme i en dyp stekepanne
  3. Tilsett løk, blomkål, garam masala, spisskummen og gurkemeie og stek ett par minutter til.
  4. Kok opp risen etter anvisning på pakken
  5. Ha i spinaten, og kikertene. Spinaten skal falle litt sammen før du tilsetter yoghurten og buljongkraften. La putre i ca. 10min før du serverer.
Næringsinnhold per porsjon: Ca 500 kcal

Tips & Råd:

I denne curryen kan du legge til andre grønnsaker som for eksempel brokkoli og paprika. Den kan også fint stå i kjøleskap noen dager og varmes opp igjen til middag! 

Se også disse oppskriftene: