Kjapp Chili con Carne
En næringsrik, varmende middag som passer til hele familien. Denne kan fint stå i kjøleskap over natten og varmes opp igjen dagen etter.
Ingredienser
- 400g karbonadedeig
- 2stk. gul løk i terninger
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- ½ - 1stk. chili, finhakket
- 1ss tomatpure
- 1 rød paprika, i biter
- 1 grønn paprika, i biter
- 1 boks kidneybønner i chilisaus
- 1 boks hakkede tomater (400 g)
- 1 liten boks sorte bønner (175 g, drenert)
- 1-2ts spisskummen
- 1ts røkt paprika
- ½ - 1ts chilipulver
- 2ts oregano
- ½ - 1ss bakekakao
- 1ts sukker
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- Finn frem en stor gryte og fres karbonadedeig og løk.
- Tilsett hvitløk, chili, tomatpure og krydder, og la det surre i et par minutter.
- Ha i hakkede tomater, kidneybønner og paprika. La gryten putre i ca. 10 minutter.
- Skyll de sorte bønnene i kaldt vann og tilsett i gryta. La de trekke et par minutter, til de er gjennomvarme.
- Smak til med bakekakao, sukker og krydder.
Næringsinnhold per porsjon: Ca. 350 kcal.
Tips & Råd:
Server gjerne gryten med en enkel salat. Gryten kan også toppes med litt mager kesam/rømme, limesaft og noen tortillachips.