Kjapp Chili con Carne

Kjapp Chili con Carne

En næringsrik, varmende middag som passer til hele familien. Denne kan fint stå i kjøleskap over natten og varmes opp igjen dagen etter.

Ingredienser

  • 400g karbonadedeig
  • 2stk. gul løk i terninger
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • ½ - 1stk. chili, finhakket
  • 1ss tomatpure
  • 1 rød paprika, i biter
  • 1 grønn paprika, i biter
  • 1 boks kidneybønner i chilisaus
  • 1 boks hakkede tomater (400 g)
  • 1 liten boks sorte bønner (175 g, drenert)
  • 1-2ts spisskummen
  • 1ts røkt paprika
  • ½ - 1ts chilipulver
  • 2ts oregano
  • ½ - 1ss bakekakao
  • 1ts sukker
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Finn frem en stor gryte og fres karbonadedeig og løk.
  2. Tilsett hvitløk, chili, tomatpure og krydder, og la det surre i et par minutter.
  3. Ha i hakkede tomater, kidneybønner og paprika. La gryten putre i ca. 10 minutter.
  4. Skyll de sorte bønnene i kaldt vann og tilsett i gryta. La de trekke et par minutter, til de er gjennomvarme.
  5. Smak til med bakekakao, sukker og krydder.
Næringsinnhold per porsjon: Ca. 350 kcal.

Tips & Råd:

Server gjerne gryten med en enkel salat. Gryten kan også toppes med litt mager kesam/rømme, limesaft og noen tortillachips.