Kyllingkøfte

Kyllingkøfte

Krydrede Tyrkiske kjøttboller med en vri! Disse er laget med kjøttdeig av 100% kyllingfilet og nytes sammen med en quinoasalat og yoghurtdressing.

Ingredienser

  • 250g kyllingkjøttdeig (av 100% kyllingfilet)
  • 1 egg
  • 30g griljermel
  • En klype salt
  • 1 gulrot, revet
  • 1 stor tomat, i store biter
  • ½ agurk, i store biter
  • Vårløk, finkuttet
  • En håndfull kruspersille, finhakket
  • 1 sitron, saften av
  • 1 grønnsaksbuljong
  • Køfte krydder (evt. Blande spisskummen, hvitløkskrydder og pepper)
  • 1,5dl tørr quinoa
  • 4ss yoghurt naturell/mager kesam

Fremgangsmåte

  1. Bland kjøttdeig, køfte krydder, egg, griljermel og salt i en bolle. Form deigen til køfter, mindre enn kjøttkaker, større enn kjøttboller.
  2. Kok quinoa etter anvisning på pakken, men tilsett også revet gulrot, en knust buljongterning og halvparten av sitronsaften i kjelen
  3. Forbered grønnsakene; skjær tomat og agurk i middels store biter, finkutt vårløk og finhakk persillen
  4. Stek køftene i litt olje på middels høy varme, stek på begge sider.
  5. Bland yoghurtdressingen, tilsett resten av sitronsaften og persille.
  6. Tilsett deretter tomat, agurk, vårløk i den ferdigkokte quinoaen og server!
Næringsinnhold per porsjon: Ca 600kcal.

Tips & Råd:

Disse kjøttbollene kan også lages med både kjøttdeig og vanlig kyllingkjøttdeig, men vit at kaloriinnholdet øker betraktelig da. Hvis du synes dette er bedre kan du eventuelt skalere ned porsjonen med køfte og øke mengden grønnsaker, så vil du fortsatt få et komplett og mettende måltid!

Se også disse oppskriftene: