Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese

Det er lite som slår en velsmakende bolognese. Med enkle triks kan du få i deg flere grønnsaker og samtidig holde kalorinivået nede.

Ingredienser

 BOLOGNESESAUS:

  • 400 g karbonadedeig
  • 1 løk, finhakket
  • 2 gulrøtter, raspet
  • 1 paprika, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss tomatpure
  • 2 bokser hakkede tomater
  • 1 buljongterning (okse)
  • 1-2 laurbærblad 
  • Pizzakrydder
  • Salt og pepper
  • 0,5-1 ss hvitvinseddik
  • 0,5 ts sukker

TILBEØR:

  • Spaghetti eller annen valgfri pasta (gjerne fullkorn)
  • Parmesan 

FREMGANGSMÅTE:

  1. Finn frem en gryte og en stekepanne. Stek kjøttet i pannen i to omganger, og ha det i gryten.
  2. Stek løken i et par minutter og tilsett deretter hvitløk og tomatpure. La dette surre litt, før du tilsetter gulrot og paprika. La alt sammen surre noen minutter til.
  3. Ha grønnsakene i gryten sammen med kjøttet. Tilsett også hakkede tomater, buljongterning, krydder og hvitvinseddik. La den putre på middels-svak varme.
  4. Sausen blir aller best om den får putre lenge, gjerne en time eller lenger, under lokk. Spe i så fall med vann/buljong underveis dersom det trengs. Har du det travelt, så kan den serveres når alt er klart.
  5. Kok pasta etter anvisning på pakken.
  6. Ha litt pasta i en skål og topp med sausen. Strø evt. over litt finraspet parmesan og nyt! 
     
Næringsinnhold per porsjon:
  • Saus – ca. 200 kcal
  • Pasta (100g tørrvare) – ca. 350 kcal
  • Squashgetti av 1 hel squash (400 g) – ca. 60 kcal
  • 15 g parmesan – ca. 60 kcal 
     

Tips & Råd:

Ønsker du å spare kalorier? Bytt ut hele eller halve mengden pasta med squashgetti. Dette lager du enkelt ved å bruke en spializer eller et juliennejern på squashen, for deretter å steke den noen minutter i en panne. 
Spar også kalorier ved å bruke teflonpanne. Kjøttet kan stekes uten olje/smør, mens grønnsakeneSpaghn kan evt. stekes i litt vann. 

Se også disse oppskriftene: