Spaghetti Bolognese
Det er lite som slår en velsmakende bolognese. Med enkle triks kan du få i deg flere grønnsaker og samtidig holde kalorinivået nede.
Ingredienser
BOLOGNESESAUS:
- 400 g karbonadedeig
- 1 løk, finhakket
- 2 gulrøtter, raspet
- 1 paprika, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ss tomatpure
- 2 bokser hakkede tomater
- 1 buljongterning (okse)
- 1-2 laurbærblad
- Pizzakrydder
- Salt og pepper
- 0,5-1 ss hvitvinseddik
- 0,5 ts sukker
TILBEØR:
- Spaghetti eller annen valgfri pasta (gjerne fullkorn)
- Parmesan
FREMGANGSMÅTE:
- Finn frem en gryte og en stekepanne. Stek kjøttet i pannen i to omganger, og ha det i gryten.
- Stek løken i et par minutter og tilsett deretter hvitløk og tomatpure. La dette surre litt, før du tilsetter gulrot og paprika. La alt sammen surre noen minutter til.
- Ha grønnsakene i gryten sammen med kjøttet. Tilsett også hakkede tomater, buljongterning, krydder og hvitvinseddik. La den putre på middels-svak varme.
- Sausen blir aller best om den får putre lenge, gjerne en time eller lenger, under lokk. Spe i så fall med vann/buljong underveis dersom det trengs. Har du det travelt, så kan den serveres når alt er klart.
- Kok pasta etter anvisning på pakken.
- Ha litt pasta i en skål og topp med sausen. Strø evt. over litt finraspet parmesan og nyt!
Næringsinnhold per porsjon:
- Saus – ca. 200 kcal
- Pasta (100g tørrvare) – ca. 350 kcal
- Squashgetti av 1 hel squash (400 g) – ca. 60 kcal
- 15 g parmesan – ca. 60 kcal
Tips & Råd:
Ønsker du å spare kalorier? Bytt ut hele eller halve mengden pasta med squashgetti. Dette lager du enkelt ved å bruke en spializer eller et juliennejern på squashen, for deretter å steke den noen minutter i en panne.
Spar også kalorier ved å bruke teflonpanne. Kjøttet kan stekes uten olje/smør, mens grønnsakeneSpaghn kan evt. stekes i litt vann.