Vegetar one-pot pasta
One-pot pasta er retten som nærmest lager seg selv, og passer perfekt som hverdagsmat til familien. Med et par enkle knep gjør du måltidet sunnere.
Ingredienser
- 300 g valgfri pasta (gjerne fullkorn)
- 1 squash, i små terninger
- 1 løk, i små terninger
- 2 gulrøtter, i små terninger
- 1 rød paprika, i små terninger
- 1 grønn paprika, i små terninger
- 250 g frisk sjampinjong, i små terninger
- 150 g cherrytomater, delt i to
- 200 g røde linser, ferdig kokt
- 6 soltørkede tomater, i biter
- 400 g hakkede tomater
- 2 ss tomatpure
- 10 dl valgfri buljong/kraft
- 2 ts balsamicoeddik
- 1 dl ekstra lett melk
- 1 ss pizzakrydder
- ½ ts chiliflak
- 1 ts sukker
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- Skjær opp alle grønnsakene og ha dem i en stor gryte.
- Tilsett resten av ingrediensene og bland godt.
- Gi retten et oppkok, sett på lokk og la det koke til pastaen er ferdig. Ca. 20-30 min. Rør om av og til.
- Smak til med krydder og balsamicoeddik og server.
Næringsinnhold per porsjon: Ca. 450 kcal.
Tips & Råd:
Det er fullt mulig å variere grønnsakene i denne retten. Bruk gjerne rester av grønnsaker som du har liggende.