Vegetar one-pot pasta

Vegetar one-pot pasta

One-pot pasta er retten som nærmest lager seg selv, og passer perfekt som hverdagsmat til familien. Med et par enkle knep gjør du måltidet sunnere.

Ingredienser

  • 300 g valgfri pasta (gjerne fullkorn)
  • 1 squash, i små terninger
  • 1 løk, i små terninger
  • 2 gulrøtter, i små terninger
  • 1 rød paprika, i små terninger
  • 1 grønn paprika, i små terninger
  • 250 g frisk sjampinjong, i små terninger
  • 150 g cherrytomater, delt i to
  • 200 g røde linser, ferdig kokt
  • 6 soltørkede tomater, i biter
  • 400 g hakkede tomater
  • 2 ss tomatpure
  • 10 dl valgfri buljong/kraft
  • 2 ts balsamicoeddik
  • 1 dl ekstra lett melk
  • 1 ss pizzakrydder
  • ½ ts chiliflak
  • 1 ts sukker
  • Salt og pepper 

Fremgangsmåte

  1. Skjær opp alle grønnsakene og ha dem i en stor gryte.
  2.  Tilsett resten av ingrediensene og bland godt.
  3. Gi retten et oppkok, sett på lokk og la det koke til pastaen er ferdig. Ca. 20-30 min. Rør om av og til.
  4. Smak til med krydder og balsamicoeddik og server. 
Næringsinnhold per porsjon: Ca. 450 kcal.

Tips & Råd: 

Det er fullt mulig å variere grønnsakene i denne retten. Bruk gjerne rester av grønnsaker som du har liggende.